На Сумщині чоловік знівечив сім державних прапорів

На Сумщині чоловік знівечив сім державних прапорів

Подія сталася в Ромнах. П‘яний чоловік,  повертаючись пізно увечері додому, виламав в центрі міста з підставок  сім державних прапорів. Працівники поліції швидко з‘ясували його особу та відкрили за фактом наруги над державними символами кримінальне провадження.




Повідомлення про те, що невідомий чоловік в центрі Ромен ламає державні прапори, встановлені біля пам‘ятника Тараса Шевченка, до чергової частини  місцевого райвідділу надійшло близько опівночі, повідомили в прес-службі поліції.


«Працівники поліції негайно виїхали на виклик, однак зловмисник вже встиг залишити місце події. Провівши ряд пошукових заходів, правоохоронці вже наступного дня з‘ясували його особу – це виявився раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів 36-річний  місцевий житель, — коментує подію заступник начальника ГУНП Олег Григоров. —  Чоловіка знайшли та опитали. Він не заперечує своєї причетності до знівечення державних прапорів».

Підозрюваний пояснює: будучи п‘яним, повертався пізно вночі додому, і дорогою звернув увагу на прапори, встановлені до травневих свят. Зневажаючи Україну як державу, він виламав прапори з підставок і кинув їх на асфальт, після чого спокійно попрямував додому.



Наразі в поліції вже відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 338 КК України (наруга над державними символами), також вирішується щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує чималий штраф, або до 6 місяців арешт, або до 3-х років ув‘язнення.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий