На території Литви розпочались масштабні навчання НАТО

На території Литви розпочались масштабні навчання НАТО

Сьогодні, 21 травня, на території Литви розпочались масштабні військові щорічні навчання Північноатлантичного альянсу у сфері комунікативної стійкості і систем зв’язку, які традиційно проводяться кожного року, інформує replyua.net з посиланням на Уніан.




Представництво литовського міністерства оборони повідомило, що до навчань, які триватимуть до 2 червня, долучились понад тисячу військових з понад 40 різноманітних підрозділів 25-країн, які є членами Альянсу. Передбачається, що в ході навчань фахівці оцінять навички комунікаційних одиниць Північноатлантичного Альянсу на здатність забезпечити обмін даними та підтримувати зв’язки між силами швидкого реагування НАТО та окремими штабами Альянсу в різних країнах світу.


Слід відмітити, що раніше на території північної Польщі та в акваторії Балтійського моря почались найбільш масштабні в цьому регіоні військові навчання Північноатлантичного Альянсу, до яких залучено більше сорока військових кораблів з 14 держав. При цьому варто зазначити, що після початку російської агресії проти України Альянс посилив свою присутність на території Східної Європи. Зокрема, на території Литви, Латвії, Естонії та Польщі було розміщено 4 батальйони організації. До керування ними долучились військовослужбовці з Німеччини, Великобританії, Франції та США.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий