Найдорожча вілла Німеччини належить українцеві: своєю розкішшю олігарх збентежив навіть Європу

Найдорожча вілла Німеччини належить українцеві: своєю розкішшю олігарх збентежив навіть Європу

Найдорожча вілла Німеччини в баварському курортному містечку Гарміш-Партенкірхен належить українському бізнесменові




За інформацією журналістів DW, особняк належить колишньому керівникові агрохолдингу “Мрія”, який вже збанкрутував, Миколі Гуті.


Маєток Villa Glory недавно виставили на продаж і оцінили в 18 мільйонів євро. Пізніше ціну знизили до 13 млн євро. Люстри особняка в стилі рококо, мармурова підлога, над інтер’єром працював один з найвідоміших дизайнерів Мюнхена.

У реєстрі прав власності власник Villa Glory не фігурує, але журналісти відзначають, що вілла зараз належить дружині Миколи Гути – Вікторії. Вона є власницею нерухомості через кіпрську фірму – Zapatoustra Holdings Limited. Вікторія Гута стала власницею вілли в минулому році восени, в той момент коли її чоловік програв суди по екстрадиції в Україну і отримав від Швейцарії відмову в притулку.



Відомо, що ділянка площею 3,7 тисячі квадратних метрів в червні 2010 року придбав син тодішнього керівника агрохолдингу “Мрія” Івана Гути – Микола (згодом узяв на себе керівництво підприємством).

Нагадаємо, в 2011 році земельний банк холдингу “Мрія” склав близько 300 тисяч гектарів. Щоб обробляти такі площі, потрібно було величезна кількість техніки. Кредит бізнесменові видали німецькі банки на загальну суму в 75 мільйонів євро. Уже в 2014 році холдинг оголосив про дефолт. “Мрія” не змогла обслуговувати борг в 1,3 мільярда доларів. Коли кредитори в терміновому порядку взяли підприємство під контроль, стала відома правда про багатомільйонні махінації – виявилося, що холдинг регулярно отримував платежі за товари, яких ніколи не існувало.

Незабаром після оголошення дефолту Микола Гута з сім’єю виїхав до Швейцарії. В Україні проти нього відкрито кримінальну справу за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Джерело: DW

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий