«Навіщо мені колотися». Нардеп Слуги народу не хоче 1000 грн Зеленського – і навіть $50 000

«Навіщо мені колотися». Нардеп Слуги народу не хоче 1000 грн Зеленського – і навіть $50 000

Нардеп Слуги народу Єлизавета Богуцька заявила, що не вакцинуватиметься від СOVID-19 і за $50 000, коментуючи слова президента Володимира Зеленського про те, що щепленим українцям виплачуватимуть по 1000 грн. Про це вона повідомила журналістам у Верховній Раді.




Богуцька заявила, що раніше «контактувала» з інфікованими коронавірусом людьми та тому вважає, що у неї виробився природний імунітет. Також, на думку депутата, будь-які медичні маніпуляції «не мають бути фінансово простимульовані».


Відповідаючи на запитання, чи планує вона вакцинуватися в майбутньому, оскільки «кількість антитіл з часом знижується», Богуцька сказала, що COVID-19 нібито «не вивчений» – і ніхто поки не знає, якої сили та тривалості імунітет проти коронавірусу.

Богуцька вважає, що МОЗ «принижує людей, які перехворіли та мають імунітет». Вона заявила, без посилання на конкретне дослідження, що перехворілі «якщо і хворіють вдруге, то набагато легше, ніж у перший раз».



 

У грудні 2020-го Богуцька повідомляла, що нібито перехворіла на коронавірус. Тоді вона заявляла, що «категорично проти обов’язкової вакцинації».

 

Скриншот: Єлизавета Богуцька/Facebook
ВАЖЛИВО. Рівні антитіл (не їхня наявність) трохи говорять про те, наскільки важко захворіє щеплений/перехворілий, якщо все ж таки заразиться, і чи заразиться. Певний зв’язок спостерігається, але наскільки він чіткий для висновків про захист, точаться суперечки – і дослідження. Крім імунітету пов’язаного з антитілами, є клітинний імунітет, який значно складніше вивчити.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий