Нові правила виїзду з України спровокували величезні пробки

Нові правила виїзду з України спровокували величезні пробки

На КПП «Лужники» на кордоні з Угорщиною досягнутий повний хаос – люди змушені проводити в чергах понад трьох годин. Виникла ця ситуація на тлі введення нових правил, які обмежують ввезення товарів без мита. Про це повідомляє «Мукачево».




Верховна Рада змінила правила безмитного ввезення товарів в ручному або супроводжуваному багажі, обмеживши сумою до 500 євро (в аеропортах — до 1 тис. євро) і вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше діб і в’їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин.


Таким шляхом в Україні вирішили боротися з так званими «піджаками», на яких підприємці оформляли вантажі. Однак страждають від цього всі, хто вирішив перетнути кордон. Тепер митний контроль проходять усі без винятку — як водії, пасажири і пішоходи. Саме це і призвело до непередбаченої ситуації. Цікаво, що нові митні правила вступили в силу 1 січня 2018 року.

У будок митного контролю тиснява і сварки. Насправді пасажирів ніхто не перевіряє на наявність товару. Проте всіх без винятку опитують про мету візиту за кордон.



 

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий