Олександр Сотник розпитав жителів Тбілісі, як вони ставляться до росіян, які не так давно прийшли з війною в Грузію

Олександр Сотник розпитав жителів Тбілісі, як вони ставляться до росіян, які не так давно прийшли з війною в Грузію

Як передає replyua.net, російський опозиційний журналіст, який через політичні переслідування вимушено виїхав до Грузії не припиняє займатися своєю справою, знімаючи сюжети на болючі теми. Так Сотник провів опитування серед жителів Тбілісі, після чого зробив висновок, що люди в столиці Грузії дуже доброзичливі та дипломатичні, особливо, якщо з ними спілкується російський журналіст.




«Думки після сюжету, знятого в Тбілісі, розділилися. Одні глядачі після перегляду сюжету перебувають в шоці, називаючи грузинських респондентів «ватою» і «терпілами», інші – захоплюються миролюбністю і незлопам’ятністю. Ми, як завжди, показали всіх, хто відповів. Треба відзначити, що була пара інтерв’ю з технічним браком по звуку, і ці кадри в сюжет не увійшли, природно. Але там відповіді були приблизно тими ж: «Винні політики, а не народ», – написав Сотник в Facebook.


Моє відчуття, написав журналіст, що є частина людей, які навіть не бажають говорити російською, і вони відмовляли нам у інтерв’ю. Таких було кілька людей, близько десятка. Жителі Тбілісі взагалі не агресивні, вони доброзичливі і люблять гостей. А якщо гість – журналіст та ще й з Москви – вони постараються якось змікширувати неприємні відповіді, стримати в собі і бути дипломатичними. Найбільш частою була відповідь «Народ ні до чого» – звичайно ж, штамп. Можливо, недостатнє знання російської мови або небажання гостро говорити в очі гостеві і «засмучувати» його стало головною причиною настільки неконфліктних відповідей, розповів Олександр Сотник.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий