Опубліковано розмову чиновників і чемпіонки, яку хотіли насильно вивезти до Білорусі з ОІ-2020

Опубліковано розмову чиновників і чемпіонки, яку хотіли насильно вивезти до Білорусі з ОІ-2020

На YouTube був опублікований запис розмови чемпіонки Універсіади-2019 Христини Тимановської з головним тренером збірної Білорусі з легкої атлетики Юрієм Моісевічем і начальником національної команди в цьому виді спорту Артуром Шумаком. Вони намагалися переконати бігунку повернутися на батьківщину.




У профілі «Нік і Майк» з’явилося відео, в якому чутно, як представники білоруської делегації, які отримали наказ зверху, радять Тимановській не привертати до себе увагу та по-тихому поїхати з Олімпіади в Токіо. Їй порекомендували «відпустити ситуацію» і «не смикатися».


«Надійшла така вказівка. Ти сьогодні летиш додому. Тільки послухай до кінця, не роби ніяких поспішних висновків. До тебе дуже велике прохання: ти приїдь додому і ніде нічого не пиши, не коментуй. Я тобі передам слово в слово, як мені сказали. Якщо ти хочеш і надалі виступати за Республіку Білорусь, то послухай, що тобі рекомендують. Приїдь і поїдь куди-завгодно і просто відпусти цю ситуацію. Чим більше ти будеш смикатися… Знаєш, як коли муха потрапляє у павутиння, чим більше вона крутиться, тим більше вона заплутується», – сказав один із співрозмовників спортсменки.

Христина Тимановська

За словами членів білоруської делегації, спортсменка припустилася помилки, коли розкритикувала керівництво легкоатлетичної збірної країни.



«Ми всі робимо дурниці. Ти зробила дурість, і я сподіваюся, що ти це розумієш. З неї треба якось виходити. Ти виступаєш за команду Республіки Білорусь. Ти винна в тих звинуваченнях і коментарях, які ти давала. Ти зрозумій, що ти на всю країну звинувачуєш людей, не розібравшись. Твоя дурість могла вплинути на те, що люди втратили б роботу, ти могла зламати долі людей», – сказали їй.

 

За результатами 20-хвилинної розмови Тимановську довели до сліз.

Нагадаємо, що Христину зняли з забігу на 200 метрів і вирішили насильно вивезти її з Японії в Білорусь «у зв’язку з емоційно-психологічним станом». Спортсменка відмовилася повертатися додому та звернулася за допомогою до Міжнародного олімпійського комітету (МОК). В аеропорту вона перебуває під захистом поліції. Бігунка планує просити про політичний притулок, оскільки боїться, що на батьківщині її посадять до в’язниці.

Христина Тимановська в аеропорту
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий