Пластинки для виправлення прикусу

Пластинки для виправлення прикусу

Зазвичай правильний прикус виправляється ще в дитинстві. У сучасній стоматології пластинки на зуби використовують дуже часто. Адже люди хочуть мати гарні рівні зуби та оксамитову посмішку. Обирайте ортодонтичний апарат, враховуючи його вартість і матеріал виготовлення.




Використання вирівнюючого апарату

Корекційні пластини застосовуються в разі, якщо у людини існує патологія прикусу. Уважні батьки, помітивши у свого малюка проблему ротової порожнини, повинні негайно звернутися до ортодонта. Перший візит до стоматолога має відбутися, коли дитині виповниться 6 років, а наступний – у віці 13 років. Встановивши пластинку, ви зможете виправити прикус у дітей. До причин для корекції відносять:


  • раннє випадання молочних зубів;
  • звуження дуги;
  • нерівномірне зростання верхньої й нижньої щелепи;
  • зрушення, нахили, нашарування одного зуба на інший.

Ортодонтична система може бути знімною або незнімною. Перша є найбільш поширеною. Найкращий вік для її установки – 5-8 років. Зубний ряд фіксується за допомогою пластини. Таким чином криві зуби поступово вирівнюються.

Незнімна конструкція кріпиться на зовнішній поверхні скривлених зубів. Вона зроблена із великої кількості замків та металевої дуги. Така пластина необхідна для вирівнювання зубного ряду. Носити її можна два роки.



Характеристика вирівнювального апарату

Для виготовлення ортопедичної конструкції використовують металевий дріт та гнучкий пластик. Стандартна пластинка для дорослих та дітей складається із:

  • міцної основи, яка добре прилягає до неба;
  • дроту, що кріпиться до різців гачками;
  • дуги, розташованої уздовж зубного ряду.

Діяти апарат починає із моменту активації його спеціальною відмичкою, за формою, що нагадує звичайну голку.

Як відбувається установка?

Процедура триває близько десяти хвилин. Такий апарат ставити набагато простіше та швидше, ніж брекети. Виготовляється пластинка для дітей або дорослих відповідно до щелепного зліпка. Іноді можуть бути похибки, тому перша примірка апарату обов’язково контролюється лікарем.

Людський організм сприймає пластину як чужорідне тіло, тому в перші дні може бути незначний дискомфорт. За статистикою, вона перестає заважати в роті на п’ятий день після установки.

Плюси та мінуси ортодонтичної системи

Вирівняти зубний ряд можуть як діти, так і дорослі пацієнти. Однак, перед початком процедури дізнайтесь, які існують переваги та недоліки пластин. Позитивна сторона:

  1. Можна знімати на деякий час для прийому їжі, чищення зубів.
  2. Простота в догляді.
  3. Виготовлення конструкції відбувається в лабораторії, тому не потрібно витрачати час в поліклініці.

Ортодонтичні пластинки мають й негативні якості:

  1. Втрата пристрою дітьми.
  2. Немає можливості в пересуванні зубів.
  3. Необхідне зняття пластини для установки брекет-системи.

Що стосується цінової політики, то залежить вона від обладнання та роботи ортодонта. Найчастіше в стоматологічних центрах доводиться платити ту суму, яка встановлена ​​в закладі.

Нюанси при носінні пластин, догляд за ними

Дуже часто корекція прикусу виправляється саме установкою вирівнювального апарату. Щоб його носіння було максимально ефективним, необхідно знати деякі моменти і правила догляду:

  • Знімну пластинку рекомендовано носити не тільки вдень, але й вночі.
  • Чистіть ротову порожнину ретельно, використовуючи щітку з м’якою щетиною, пасту та ополіскувач.
  • Раз в тиждень опускайте конструкцію в спеціальний очищаючий розчин.
  • Обов’язково знімайте апарат перед прийомом їжі.

Зверніть увагу на гелі для догляду за незнімними пластинами. Є засіб для глибокого і щоденного чищення конструкції. Тільки дотримання всіх рекомендацій лікаря дозволить отримати бажаний результат у визначений термін.

Більш детальну інформацію щодо можливостей коерекції прикурсу та отримати консультацію ви сможете відвідавши наш сайт http://elvirabezvushko.com.ua

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий