Подорожчання хлору може спричинити зростання тарифу на воду

Подорожчання хлору може спричинити зростання тарифу на воду

Зупинка випуску рідкого хлору єдиним виробником цієї речовини в Україні вже викликала його подорожчання у два рази. Комунальники кажуть, що існуючі тарифи на воду не покривають таку його вартість.




Як повідомляє миколаївське видання Преступности.НЕТ з посиланням на заяву гендиректора КП «Миколаївводоканал» Бориса Дуденко, якщо раніше миколаївські комунальники купували хлор за ціною 22 тисячі гривень за тонну, то сьогодні на ринку він коштує вже 45-46 тисяч, і навіть більше. Почалися поставки хлору з Румунії та Молдови, проте вони не змогли вирішити проблему.


«Якщо така ціна протримається і далі, то нам до кінця року не вистачає близько 3 мільйонів гривень в тарифі»,— Борис Дуденко, гендиректор КП «Миколаївводоканал»

Раніше в компанії «Київводоканал» заявили, що в кількох містах України буде відключено або обмежено водопостачання внаслідок припинення виробництва рідкого хлору компанією «Дніпроазот». Пізніше гендиректор підприємства Дмитро Новицький прокоментував ситуацію із забезпеченням хлором самої столиці.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий