«Положимо душу й тіло, щоб вийти до фіналу». Коментарі збірної України перед грою проти Росії

«Положимо душу й тіло, щоб вийти до фіналу». Коментарі збірної України перед грою проти Росії

Що кажуть представники України перед матчем проти Росії.




Збірна України зіграє у півфіналі Євро-2022 уперше за 17 років, команда вийшла туди після перемоги над Казахстаном (5:3). А у матчі за вихід до фіналу гратиме проти збірної Росії (перемоги в усіх матчах на шляху до цього поєдинку).


Для збірної України — це найбільший матч останніх років і можливість втретє пробитися до фіналу чемпіонату Європи з футзалу. Гра Україна — Росія відбудеться в п’ятницю, 4 лютого, о 18:00.

Ексклюзивний транслятор Євро-2022 з футзалу — сайт Суспільне Спорт та телеканал UA:

Перед матчем тренер збірної України Олександр Косенко та капітан команди Петро Шотурма дали пресконференцію, на якій розповіли про настрій збірної та побажання показати результат.



Що сказав Олександр Косенко

  • Про критику та ріст після поразки від Нідерландів

«Десь ми не впоралися з певним тиском і хвилюванням [у матчі проти Нідерландів]. Це вплинуло на дії команди. Після цього матчу ми отримали шквал критики на свою адресу. Насправді, ми лише стали сильнішими: команда пережила такі непрості моменти, що вона вже нічого не боїться. Ми дісталися серйозної стадії, але зупинятися на цьому не збираємося. Впевнений, що хлопці докладуть максимум зусиль, щоб здобути позитивний результат й потішити нашу країну перемогою».

  • Про «фейр-плей» у матчі Україна — Росія

«УЄФА підтримує правила чесної гри, ми також. Майбутній матч не є винятком. Будемо дотримуватися цих принципів, налаштовуємося на спортивну складову протистояння. Все розсудить футзал. «Фейр-плей» ніхто не відміняв».

Що сказав Петро Шотурма, капітан команди

  • Про готовність до матчу проти Росії

«Після матчу з Казахстаном ми були готовими до протистояння з будь-яким суперником, немає сенсу згадувати минуле. Якщо казати про рейтинг, то росіяни перебувають на першій сходинці, а ми входимо до десятки найкращих. Ми віддамо усі сили, щоб продовжити творити історію і вийти до фіналу. Будемо намагатися втілити у житті свої напрацювання».

  • Про стан команди після перемоги над Казахстаном

«Після матчу зі збірною Сербії ми зрозуміли, що можемо досягати результату завдяки характеру і бійцівським якостям. Після перемоги над Казахстаном команда перебуває на моральному піднесенні. Фаворитом нашу збірну не назву. Ми проведемо півфінальний матч, а потім побачимо, що буде».

  • Про секрет успіху збірної України

«Для мене це найскладніший чемпіонат Європи: нам дуже важко дався вихід з групи, команда продемонструвала непоганий футзал у матчі з Португалією, не вистачило лише результату. Формат чемпіонату Європи став цікавішим. Наша команда є дуже згуртованою. Ми об’єднані спільною метою і духом, завдяки цьому зуміли дістатися півфіналу. Ми положимо душу й тіло, щоб потрапити до фіналу. До цього була мрія здолати Казахстан, зараз – хочемо стати фіналістами турніру. Рухаємося до мети!»

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий