Психологи з’ясували, які чоловічі тіла найбільше приваблюють жінок

Психологи з’ясували, які чоловічі тіла найбільше приваблюють жінок

Представниці прекрасної статі помічали навіть невелике відхилення від «ідеальної» фігури.





Щоб з’ясувати найбільш привабливі для жінок пропорції чоловічого тіла, учені створили моделі з різними співвідношеннями довжин кінцівок. Виявилося, що жінки в найбільшою мірою звертають увагу на частку довжини ніг по відношенню до повного зросту. Інші пропорції виявилися менш важливі. Результати дослідження викладені в журналі Royal Society Open Science.



Як пише видання, вчені вирішили вивчити, які параметри тіла можуть впливати на привабливість. Для цього вони виміряли фізичні характеристики 9000 американських військових, що дозволило комп’ютерного алгоритму генерувати знеособлені фігури з окремими пропорціями, що відхиляються від середніх значень на задану величину.

Автори змінювали ставлення довжини рук до зросту, а також положення ліктів і колін, і просили 800 гетеросексуальних жінок оцінити отримані фігури. Виявилося, що довжина рук і співвідношення, в якому лікті і коліна ділять руки і ноги відповідно, мало впливають на привабливість. Однак довжина ніг виявилася важлива: представниці прекрасної статі помічали навіть невелике відхилення від «ідеальних» пропорцій і оцінювали такі фігури гірше.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий