Путін поскаржився, що вимоги РФ щодо «гарантій безпеки» США та НАТО проігнорували. Відео

Путін поскаржився, що вимоги РФ щодо «гарантій безпеки» США та НАТО проігнорували. Відео

Президент Росії Володимир Путін уперше прокоментував відповідь НАТО та США щодо «гарантій безпеки». Глава Кремля поскаржився, що основні вимоги РФ проігнорували.




Йдеться про недопущення розширення Альянсу на схід, відмову від розміщення ударних систем озброєння поблизу кордонів РФ та прийняття до НАТО України та Грузії. Про це він сказав на пресконференції у вівторок, 1 лютого, після переговорів із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).


«Основні побоювання Росії проігнорували. Ми не побачили адекватного врахування наших трьох ключових вимог», – сказав Путін.

Він додав, що Північноатлантичний альянс нібито дав обіцянку не розширюватися на схід «ні на дюйм», проте обдурив Росію. «Сказали одне, зробили інше. Як кажуть у нас у народі, «кинули». Ну, просто обдурили», – заявив президент РФ, додавши, що сили НАТО розміщені в Польщі, Румунії, країнах Балтії.



За його словами, на Заході нібито ніхто не подумав, що якщо українська держава стане членом НАТО і «почне атаку на Крим», то російській армії доведеться воювати з Альянсом. На переконання глави Кремля, Сполучені Штати нібито не думають про безпеку України, а дії країни спрямовані на «стримування розвитку Росії».

«У доктринальних документах України написано, що вони збираються повернути Крим, зокрема військовим шляхом. Уявімо, що Україна є членом НАТО, напхана зброєю, починає операції в Криму, не кажу навіть про Донбас. Це суверенна російська територія! Нам що, воювати з блоком НАТО?» – сказав Путін.

Він заявив, що Україна, «створюючи загрози для Росії, створює їх і для себе».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий