Путін згодував росіянам чергову порцію цинічної брехні

Путін згодував росіянам чергову порцію цинічної брехні

Сказану президентом РФ брехню тиражують підконтрольні Кремлю ЗМІ

Російський президент настільки  Володимир Путін добре засвоїв принцип Геббельса «чим більша брехня, тим швидше у неї повірять», що змусив своїх адептів вірити швидше його словам, ніж статистичним даним, навіть якщо йдеться про їх доходи.




Таку думку висловив оглядач авторитетного польського видання Gazeta Wyborcza Вацлав Радзівінович, проаналізувавши «Пряму лінію», на якій російський президент протягом чотирьох годин відповідав на запитання громадян.


Експерт звернув увагу на той момент, що господар Кремля похизувався зростанням ВВП держави в першому кварталі аж на п’ять відсотків. У той же час дані «Внешэкономбанка» свідчать, що за період з січня до березня 2017 року російська економіка зменшилася на 0,3%, а дані державної служби статистики кажуть, що вона зросла на 0,5%.

Тим не менше, байку про 5% оприлюднили на офіційному сайті президента, потім вона промайнула в «Российской газете» та «Независимой газете». Таким чином «обмовка» Путіна поступово переходить у ранг «канонічної правди», хоча всі розуміють, що глава держави сказав дурницю.



Інша маніпуляція Путіна, помічена польським експертом, — гра з цифрами, що стосуються кількості росіян за межею бідності. За його словами, у 2012 році, коли він змінив Медвєдєва на посту президента, за межею бідності жили 10,7% росіян. А сьогодні доходи нижче прожиткового мінімуму отримують 13,5% громадян. У перерахунку на звичайні цифри виходить, що за останні роки кількість злиднів зросла на чотири мільйони, а не на десятки чи сотні тисяч, як про те говорив глава Кремля.

Брехня помічена і в словах президента РФ про різницю в зарплатах росіян й українців до війни. Він заявив, що українці на той час отримували в середньому по 460 доларів на місяць, а росіяни — 540 доларів. Тепер же доходи українців впали до 251 долара, а росіян — нібито зросли до 624 доларів.

Насправді через війну росіяни, як і українці, втратили третину своїх доходів.

«Знай.ua»

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий