Російський генерал зажадав відставки Путіна через загрозу війни з Україною

Російський генерал зажадав відставки Путіна через загрозу війни з Україною



Глава «Загальноросійського офіцерського зібрання» генерал-полковник у відставці Леонід Івашов повідомив, що організація вимагає від президента РФ Володимира Путіна відмовитися від злочинної політики провокування війни та покинути посаду.


Влада РФ штучно і з корисливих цілей нагнітає ситуацію навколо України, написав генерал у зверненні до лідера Росії та росіян.

Івашов зазначив, що головна загроза РФ є внутрішньою, і вона йде від моделі держави, якості влади та стану суспільства.



«А що сьогодні загрожує існуванню самої Росії, і чи є такі загрози? Можна стверджувати, що дійсно загрози є – країна на межі завершення своєї історії. Всі життєво важливі сфери, зокрема демографія, стійко деградують, а темпи вимирання населення б’ють світові рекорди. І деградація має системний характер…», – йдеться у зверненні.

Генерал додав, що російська модель держави нежиттєздатна, система влади та управління повністю непрофесійна й недієздатна, суспільство пасивне і неорганізоване, і в «такому стані будь-яка країна довго не живе».

У «Загальноросійському офіцерському зібранні» вважають, що керівництво Росії розуміє, що не може вивести країну з системної кризи, а це може призвести до повстання народу і зміни влади, і «за підтримки олігархату, корумпованого чиновництва, підгодованих ЗМІ й силовиків, вирішило активізувати політичну лінію на остаточне руйнування російської державності та винищення корінного населення країни».

«…війна є тим засобом, який вирішить це завдання з метою утримати на деякий час свою антинаціональну владу і зберегти награбовані у народу багатства. Іншого пояснення ми припустити не можемо», – підкреслив генерал.

У зверненні також йдеться, що застосування військової сили проти України, зокрема, поставить під питання існування самої російської держави та «назавжди зробить росіян і українців смертельними ворогами».

«…Від президента РФ, ми офіцери Росії, вимагаємо відмовитися від злочинної політики провокування війни, в якій РФ опиниться на самоті проти об’єднаних сил Заходу, …і піти у відставку…», – сказано в документі.

Росія може розпочати вторгнення в Україну в будь-який день – радник БайденаВарто зазначити, що Володимир Путін в Росії перебуває при владі з кінця 90-х. Путін кілька разів ставав президентом РФ і був прем’єром.

Президентські вибори в країні, під час яких Путіна обрали президентом, відбулися у 2018 році.

Пізніше в країні пройшов референдуму щодо внесення поправок до Конституції, які забезпечують обнулення президентських термінів Путіна, і дозволять йому взяти участь у наступних виборах (мають відбутися у 2024-му).

Нагадаємо, у 2014 році Росія захопила український Крим, вдерлася на частину Донецької та Луганської областей і підтримала бойовиків, які створили так звані «ДНР» і «ЛНР».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий