Росія гостро відреагувала на слова Порошенка про «гібридне привласнення історії»

Росія гостро відреагувала на слова Порошенка про «гібридне привласнення історії»

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова прокоментувала заяву президента України Петра Порошенка про відкриття пам’ятника князю Володимиру в Москві.




Раніше Порошенко в ході візиту до Словенії назвав відкриття пам’ятника «спробою гібридного присвоєння історії».


«Гібридне привласнення історії — це на кожному розі останні два роки кричати, що Україна стоїть біля витоків створення ООН і з першого дня своєї роботи в 1945 році, будучи ще в складі СРСР, українська делегація брала найактивнішу участь у формуванні Організації, а паралельно з цим в 2014 році зносити в Києві пам’ятник Дмитру Мануїльському — першому представникові України в ООН. І це лише один з тисяч прикладів «гібридної свідомості», — написала дипломат на своїй сторінці в Facebook.

Пам’ятник хрестителю Русі київському князю Володимиру (978-1015) на Боровицькій площі біля стін Кремля урочисто відкрили в День народної єдності.



Росіяни позитивно сприйняли відкриття пам’ятника Володимиру, це показало опитування.

Путін назвав хрещення Русі ключовою подією епохи князя Володимира. Цей вибір, зазначив Путін, став загальним духовним джерелом для народів Росії, Білорусії і України.

Офіційний Twitter України через кілька годин після відкриття монумента в Москві опублікував фотографію київського пам’ятника князю Володимиру і повідомлення англійською мовою: «Не забувайте, як виглядає справжній пам’ятник князю Володимиру. Київ приніс Русі православне християнство. Вежливе нагадування Росії».

Захарова з іронією прокоментувала реакцію Києва, написавши в Facebook: «Ясно? Справжній пам’ятник може бути тільки один. А то розвелося Пушкіних по світу. Ні до чого це все».

Источник: 7dniv.info

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий