Росія на травневих святах замість «перемоги» отримає дефолт: дата вже відома

Росія на травневих святах замість «перемоги» отримає дефолт: дата вже відома

Росія вже на травневих святах (4-6 травня) опиниться у стані дефолту. Замість «перемоги» на 9 травня росіяни опиняться на початку ще однієї затяжної кризи: вони більше не зможуть залучати кредитні кошти. Це вплине навіть на кредити від китайських банків.




Про це пише видання DW. Так, ще 6 квітня Росія вирішила погасити свій іноземний кредит у рублях. Кредит брали у доларах та повертати зобов’язані у валюті, використовувати рублі за кордоном практично неможливо. Однак за указом президента РФ Володимира Путіна замість американської валюти почали повертати російську.


«Кредитори цілком можуть інтерпретувати це так: Росія не заплатила», – каже Олександр Лібман, учений Інституту Східної Європи при Вільному університеті Берліна. «Оплата в рублях не означає обслуговування цієї облігації, Росія порушила договірні умови», – додав професор Ханс-Петер Бургхоф.

Банкрутство надовго відрізає країну від можливості вигідно запозичувати кошти на світовому ринку капіталу, а в даному випадку, на думку професора Бургхофа, може відлякати навіть таких потенційних кредиторів Росії, як китайські банки. До того ж досвід відмови більшовиків платити за боргами уряду показує: за дефолтом йдуть судові позови навколо вимоги компенсацій, що тривають часом десятиліттями.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий