Ердоган готовий бути посередником

Лідер Туреччини знову запевнив, що готовий робити все необхідне для закінчення кризи «двох сусідніх держав». На його думку, пожежу треба гасити, а не розпалювати.


У цьому контексті Ердоган вкотре запропонував організувати зустріч Зеленського та Путіна. Він виступає за мінські угоди.

Туреччина готова стати майданчиком для проведення саміту для врегулювання міжнародної кризи в рамках мінських угод,
– заявив турецький очільник.



Підтримка кримських татар й історичність моменту

Президент Туреччини також висловив підтримку кримським татарам.

Кримські татари формують міст історичної дружби між нашими країнами. Ми переглянули на перемовинах спільні проєкти, які направлені задля блага наших співвітчизників,
– сказав Ердоган.

За його словами, підписання угод з Україною є символом до волі і просування стратегічного партнерства. Він сподівається на подальшу співпрацю за принципом «заробляєш ти – заробляю я».

Окрім того, Ердоган звернув увагу на той факт, що саме 3 лютого 30 років тому Україна та Туреччина встановили дипломатичні відносини. Він зауважив, що виходячи з цього, зустріч має історичний контекст.

Візит Ердогана в Україну

  • Україна та Туреччина 3 лютого підписали угоду про зону вільної торгівлі. Це зробили у присутності президентів Володимира Зеленського та Реджепа Ердогана.
  • Також Реджеп Ердоган, як і під час свого минулого візиту до Києва, звернувся до українських військових традиційним привітанням «Слава Україні!». У відповідь пролунало «Героям Слава!»
  • Турецький очільник висловлював сподівання, що зустрічі в українській столиці призведуть до позитивного результату. Ердоган наголошував: за останні роки країнам вдалося досягнути успіху у відносинах.

Привітання Реджепа Ердогана: дивіться відео