Садовий попередив про надзвичайну екологічну ситуацію у Львові

Садовий попередив про надзвичайну екологічну ситуацію у Львові

У Львові склалися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації.




Про це йдеться у відеозверненні мера міста Львів Андрія Садового.


«Сьогодні з ранку пройшло засідання комісії з надзвичайних ситуацій міста і ми офіційно повідомили державні органи про те, що в місті склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів і з’явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації», – заявив Садовий.

За його словами, усі перевізники, що займаються вивезенням сміття, повідомили, що мають або дуже серйозні проблеми з вивезенням сміття, або взагалі не мають куди його вивозити.



Садовий також звернувся до міжнародних екологічних організацій, міст партнерів за кордоном та посольств іноземних держав з інформацією про ситуацію, яка склалася та проханням про допомогу.

«Потенційна екологічна криза може отримати міжнародний характер, а її наслідки відчути мешканці сусідніх держав», — заявляє мер Львова.

За його словами, місто 8 місяців «знаходиться в сміттєвій блокаді» і чекає допомоги від центральної влади. Садовий пов’язує ситуацію що склалася з «принциповою позицією» партії «Самопоміч» в парламенті з питаннь особливого статусу Донбасу і виборів на окупованих територіях.

«У мене немає жодних повноважень, ні бажання торгувати інтересами країни навіть у таких надзвичайних умовах, створених для Львова. Тому я буду діяти в межах повноважень та компетенцій, якими наділений міський голова Львова», — заявив він.

Источник: «УП«

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий