Сексуальний скандал у структурі Рівнеобленерго

Сексуальний скандал у структурі Рівнеобленерго

Декілька хвилин, у телефонній слухавці чую плач жінки, яка не може заспокоїтися. Пізніше, опанувавши себе, вона розповіла про знущання свого керівника, який тривалий час сексуально її домагається та у разі відмови погрожує звільненням. Несила більше відбиватися від нападів свого начальника та погроз, жінка вже не знає від кого чекати допомоги, захисту та де шукати правди. Вона змушена була  звернулася до журналістів, адже вище керівництво де працює жінка, ніяк не реагує на її скарги.




Вікторія Бовгиря – мама двох дітей, вона працює діловодом у Дубровицькому РЕМ — це структурний підрозділ «Рівнеобленерго». Уже довгий період, за словами пані Вікторії, їй не дає спокою начальник Дубровицького  РЕМу Василь Гришкевич.


Начальник Дубровицького РЕМу Василь Гришкевич



Чоловік вимагає від своєї підлеглої інтиму та у разі відмови погрожує звільненням. Одну із таких розмов, пані Вікторія записала на диктофон і вирішила скаржитися вищому керівництву, втім її не почули. Власне цю аудіо-розмову жінка і надала редакції на якій чітко чути, як чоловік погрожує звільненням з роботи, за відмову в інтимі.

За словами Василя Гришкевича, на Вікторію поступила «команда» згори, а він «великий рятівник» і не дасть її образити, а за це жінка повинна бути прихильною до начальника. Він пояснює підлеглій, що ніби-то вона «наступила на мозоль» якомусь великому начальнику, але він може все «порішати» і врятувати жінку. Пояснити, хто і за що її «замовив» чоловік не зміг, вимагаючи одного – інтиму.

Діловод Дубровицького  РЕМу Вікторія Бовгиря

З аудіо-запису чути, як пані Вікторія намагається з’ясувати, що саме у роботі вона зробила не так, адже начальник звинувачує, що  вона не виконує покладених на неї обов’язків. Власне, його і не цікавить розмова та тему роботи. Василь Гришкевич перебиває жінку та закриває у кабінет двері. За словами Вікторії, у цей момент начальник підходить і бере її за плечі і просить піднятися із стільчика. Схопивши жінку в обійми починає шепотіти.

Далі, фрагмент із аудіо-запису мовою оригіналу.

— Я хочу щоб тобі було добре…

— Ні-ні-ні, я не хочу…

— Я все одно хочу тебе, понімаєш, якщо це відбудеться, значить я буду знати, що довіра буде на сто процентів, і не буде хитрості всякої.

— Давайте так, ніякої хитрості нема і не буде, просто не зациклюйтесь на цьому

— Я просто хочу тебе зараз, розумієш, в даний момент.

— Васильович, це мішає роботі…

— Не мішає, воно наоборот мене заспокоїть і ми зробимо висновки, і поставимо крапку на всяких непонятностях.

— Я не можу, не треба, я вас прошу, не треба…

— Заспокойся…

— Мені вистачає вдома цього.

— Ти послухай мене сюди, я хочу щоб воно зараз відбулося.

—  Ви зараз схвильовані.

— Ти послухай мене сюди, я хочу щоб зараз воно відбулося і ставим на цьому крапку, але я хочу щоб тут, зараз відбулося.

— Ні, не зараз…

— Коли?

— Я не можу так, є дуже багато жінок які вас хочуть, я не хочу, я не можу…

— Ти шо, нема довіри?

— Не в цьому довіра заключається.
Начальник знову переходить на шепіт. 

—  Ти не кричи.

— Саме це мішає.

— Ні, необорот притягує. Давай я, ми тут зробимо і на цьому кінець

— Я не можу зараз.

—  А коли?

— Не знаю, не зараз…

— Я хочу зараз.

— Заспокойтеся, я вас прошу не треба…

— Якщо воно відбудеться у нас буде довіра.

— А,чому я?

— У нас колись була хороша, спільна мова, вона тоді поламалась.

— Так в нас багато жінок, чого я?

— Я нехочу, якщо ми з тобою…мир, значить,  мир. Ти не кричи, бо там може хтось стояти.

— Воно мішає роботі

— Не мішає, якщо по розумному. Я тобі всерйоз кажу ,сядь, заспокойся.

— Я піду…

— Віта, коли ми зустрінемось?

— Я  не хочу, у мене сім’я, діти я не можу, мені не треба нічого…

— Я розумію, якщо воно відбудеться значить у нас буде довіра, а так не буде. Ми встряхнем старіною і на тому поставити крапку.

— А чого я? У нас є жінки!

— Так получається, ти ж хочеш щоб я заспокоївся?

— Хочу.

— Ти. І все.

— У нас є жінки, які за вами вмирають.

— Нащо вони мені?

— То дайте їм те, що вони хочуть.

— Не хочу я. Воно не буде систематичне, але воно має відбутися між нами, тоді я все зразу зрозумію, а так я недопонімаю…

Далі людина на записі, чий голос схожий на голос Василя Гришкевича «розкручує» жінку на інтим банальним методом залякування, мовляв «замовив» звільнення жінки хтось «із гори», а він її врятує: 

— Що ти там наробила я не внікав. Вони мені дали команду щоб я зробив висновки, і тепер від тебе залежить, чи мені робити висновкі, чи ні. Я можу зробити зовсім по інакшому, а можемо попрощатися от і все. Мені як було сказано, що по роботі у тебе там з кимось несостиковка. З ким  і що, я не знаю. Якщо іде зверху такий разговор, що вот  так і так, і така ситуація, начальнику треба тут робити якісь висновки. Якщо я не зроблю висновки, то будуть робити висновки зо мною. Я ставлю тебе перед фактом… Я не знаю, що мені робити, чи гасіть то всьо діло, чи не гасіть. Я тобі кажу, що ти комусь там наступила на мозоль.  Якщо я не хочу працювати з людиною я знайду багато підстав. На тебе хтось обіжається і то крепко. Не треба вияснять. Там зверху, якщо нижчої ланки працівник, ніхто пояснювати тобі не буде. Він висловлюється мені, як керівнику на місці, щоб я профільтрував ситуацію… Як я скажу так і буде. А ти то всьо діло зваж от і всьо. Я не лякаю. Я просто кажу, я ставлю перед  фактом. Щоб у нас була довіра. Я не глупиий, я очень хітрий лис, очєнь. Зверху там висновки робляться. Якщо я побачу, що ти зрозуміла, то будеш працювати. Я тобі кажу, зверху мені поступив такій намьок тонкий, що ти зверху там наробила сітуацій. До тебе відносяться прискіпливо в області, а хто і шо я не буду розбиратися.. Я тебе поставив перед фактом. Я думаю, що ти баба грамотна. Ти проаналізуй сітуацію, що я тобі сказав від початку та до кінця. Я такий самий мужик як і всі, і того качєства від мене не забереш, тут мови немає ніякої. Ти зроби висновок із нашого розговору. Я здоровий нормальний мужик, якому нічого не мішає. Якщо я буду бачити щирість з твоєї сторони я тебе тільки підтримаю.

Аудіо-запис розмови між начальником та підлеглою

Ми звернулися за коментарем і до самого Василя Гришкевича, аби чоловік пояснив свою поведінку. Втім він заявив, що аудіо-запис не справжній, а його просто шантажуть:

— Поливати людей грязю і непонятностями… І куди той аудіо запис прикріпиться? На якій підставі воно буде оте все діло формуватися. Є юридична підстава? Той запис є якийсь доказом? То все неправда. Таких запісів пожна сформувати тисячі із тої ситуації як у нас є. Аудіозапис  не є доказом, що якісь події відбувалися. Нічого не було то була чистої води робота підготовлена із шантажем  для того, щоб позбавитися мене як керівника. Людина не виконує свої посадові обов’язки.

Запитали ми і про скаргу в прес-секретаря Рівнеоблренерго Андрія Пермякова, втім чоловік одразу ж заявив, що буде судитися із нашим виданням, якщо аудіо запис опублікують.

Схоже обласне креівництво немає наміру захищати жінку і реагувати на її скаргу, адже пані Вікторія і досі не отримала жодної відповіді, чи бодай якоїсь реакції. Тому, вона змушена була написати заяву до поліції. Наразі, відкрите кримінальне провадження щодо посадової особи Василя Гришкевича. Триває досудове слідство. Разом із тим, як стало нам відомо зі слів Вікторії Бовгирі, що начальник  організував збір підписів щодо звільнення її з роботи свого працівника. Таки справді, жінка «наступила на мозоль», але не «комусь із гори», а  лише своєму начальнику… втім наступила, не так, як він хотів.

Источник: «Все«

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий