«Шахтар» пробився в Лігу чемпіонів, фантастично витягнувши провальний матч з «Монако»

«Шахтар» пробився в Лігу чемпіонів, фантастично витягнувши провальний матч з «Монако»

Донецький «Шахтар» в матчі-відповіді плей-оф Ліги чемпіонів в додатковий час зіграв внічию з «Монако» (2:2) і вийшов в основний турнір. Основний час поєдинку в Харкові на стадіоні «Металіст» завершився з рахунком 1:2.




У першому матчі між цими командами тиждень тому був зафіксований рахунок 1:0 на користь українців. УЄФА з цього сезону скасував правило виїзного гола.


«Монако» вийшов на матч неймовірно зарядженим, з перших секунд влаштувавши справжній штурм воріт «Шахтаря», не дозволяючи «гірникам» навіть підняти голову. Лише на 5-й хвилині віцечемпіони України змогли вибігти в першу контратаку, яка нічим не завершилася.

Шахтар виглядав безпорадно в нападі

«Монако» дуже високо зустрічав суперника, притискаючи українців до своїх воріт. П’ятову не вдавалося навіть почати атаку розіграшем зі своїми футболістами, і голкіпер вибивав м’яч подалі в центр.



Віссам Бен-Йеддер (зліва)

Українські гравці виглядали абсолютно безпомічними, усіма силами відійшовши на захист. Все йшло до голу, і на 18-й хвилині Віссам Бен-Йеддер його зробив. Пятов після удару Фолланд в ближній кут відбив перед собою і капітан гостей відправив круглого в порожню рамку.

Де Дзербі з бровки вимагав від команди більше комбінаторності і концентрації. «Шахтар» не встигав за опонентами, роблячи помилки і порушуючи правила. Забивши гол Монако не зупинялося, діючи на максимальних обертах.

«Помаранчево-чорні» не могли ніяк налагодити контроль за м’ячем, демонструючи абсолютно безвольну гру.

Микола Матвієнко провів невдалий матч

Гості ні на сантиметр не відпускали українських гравців. Як тільки хтось із футболістів «Шахтаря» був з м’ячем, відразу поруч з ним виявлялося кілька монегасків.

На 39-й хвилині Матвієнко упустив Бен-Йеддера на дальній штанзі, і той спокійно замкнув простріл з флангу

В рідкісні моменти коли «Шахтар» вибирався в атаку, вона захлиналася на етапі останнього пасу.

Віссам Бен-Йеддер зробив дубль

Перед самою перервою донеччани могли пропустити третій гол, коли Віта в простій ситуації просто подарував м’яч Бен-Йеддеру. Останній якимось дивом не зробив рахунок розгромним.

У перерві Де Дзербі замість невдахи-Матвієнко випустив Ісмаїлі і Марлоса і це помітно пожвавило гру. В українців стали з’являтися напівмоменти, але велика різниця в швидкості дозволяла команді з «Монако» легко захищатися.

Алан Патрік

На 65-й хвилині чудова трьохходівка вивела Бен-Йеддера один на один з П’ятовим, але француз не зміг обіграти воротаря збірної України.

На 74-й хвилині команда з Донецька вперше в матчі потрапила в створ воріт Нубеля і цей удар став результативним. Траоре віддав на Патріка, той на Марлоса, а той точно пробив в шістку.

Марлос вийшов на заміну і забив гол

Після цього на поле знову почала розвиватися ситуація першого тайму, коли «Монако» тотально домінував.

На останніх хвилинах лише майстерність Пятова врятувала українську команду від вірного голу, коли невдала гра в захисті дозволила Фолланд розстрілювати Андрія з близької відстані.

Статистика після основного часу

Другий екстратайм пройшов в боротьбі, з перевагою «біло-червоних». «Шахтар» більшу частину часу оборонявся, але за 5 хвилин до кінця провів контратаку, що стала переможною.

Михайло Мудрик

20-річний Михайло Мудрик, вийшовши на заміну під кінець другого тайму, продемонстрував чудову швидкість, забрав м’яч на фланзі і віддавав пас у центр, але потрапив Агілара. Від ноги француза шкіряна сфера по неймовірній траєкторії влетів у ворота.

Жеребкування групової стадії Ліги чемпіонів відбудеться 26 серпня. У найпрестижнішому клубному футбольному змаганні Європи зіграє i київське «Динамо».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий