Що потрібно їсти на вечерю, щоб схуднути

Багатьох хвилює питання, що корисно їсти на вечерю і з чого повинен складатися корисний вечірній раціон для схуднення. Правільная організація трапези ввечері не тільки не додасть вам сантиметри в талії, але і допоможе швидше «розкрутити» метаболізм.


девушка смотрит в тарелку с салатом

Що їсти?



На жаль, більшість дієт наполегливо направляють нас по хибному шляху, пропонуючи убоге меню і мізерно малу кількість прийомів їжі в день. У більшості з них і зовсім відсутнє таке поняття, як вечеря. Якщо ви хочете схуднути і при цьому не придбати проблем з шлунково-кишковим трактом і зовнішністю, вам просто необхідно дізнатися, що корисно їсти на вечерю.

Таким чином, корисна вечеря для схуднення повинна бути досить легкою, але при цьому живильною і збалансованою.

Більшість дієтологів сходяться на думці, що найкраще для вечері підходять білкові продукти. Від вуглеводів ввечері краще відмовитися: вони не тільки затримують рідину в організмі, але і швидко перетворюються в зайвий жир. Наведемо кілька прикладів корисної вечері для схуднення:

Куряча печінка, тушкована з грибами та цибулею без масла;

Минтай, запечений у фользі з травами і лимонним соком, і капустяний салат із зеленню;

Парова котлета з курячого фаршу з консервованим горошком;

Грудка індички з овочами і прянощами в горщику (без додавання олії).

Вживаючи на вечерю переважно білкову їжу, ви зовсім скоро помітите відчутну втрату у вазі, перестанете зриватися з дієти. Крім того, апетит помітно знизиться в темний час доби і, перед сном вас не буде тягнути до холодильника. Однак тим, хто практикує вечірні тренування, буде складно звикнути до корисних вечерей для схуднення. В такому випадку можна дозволити собі ввечері 2-3 столові ложки відвареного рису або 1 не солодкий фрукт — наприклад, яблуко, апельсин або половинку грейпфрута.

 Коли їсти?

Крім того, що корисно їсти на вечерю, слід розібратися і з іншим питанням: часом вечірнього прийому їжі. Інформація на цю тему в різних джерелах розходиться: хтось вважає, що їсти після 18.00 категорично не можна, інші ж вважають дозволеним перекусити за 30-40 хвилин до сну. Однак принципи правильного харчування вперто твердять нам єдино вірну істину: приймати їжу можна не пізніше, ніж за 3-4 години до відходу до сну. Приблизно стільки часу буде потрібно організму, щоб переварити їжу. Практикуючи корисні вечері для схуднення, а також лягаючи спати на легкий шлунок, ваш організм буде краще відпочивати, а раннє пробудження не здаватиметься йому пекельними тортурами.

Источник: bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий