Шокуючі подробиці справи Януковича: суддя, який судить президента-втікача, виконував вказівки його адміністрації під час Євромайдану

Шокуючі подробиці справи Януковича: суддя, який судить президента-втікача, виконував вказівки його адміністрації під час Євромайдану

Служителя Феміди мали б звільнити з посади, проте він досі працює в столичному суді.




Суддя Оболонського райсуду Києва Владислав Дев’ятко, який нині веде справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, повинен бути звільнений за незаконні рішення проти учасників Революції Гідності.


Про це під час круглого столу заявив член Громадської ради доброчесності при Вищій кваліфікаційній комісії суддів адвокат Роман Маселко, передає кореспондент UA1.

Зокрема, за словами Маселка, суддя Дев’ятко виносив рішення проти учасників Автомайдану.



“Крім того, є факти, коли адміністрація тодішнього президента Януковича давала вказівки адміністрації Оболонського суду щодо цих справ. Але Вища рада правосуддя тричі відкладала розгляд справи, і на третьому разі “неочікувано” закінчився термін розгляду справи”, – зазначив адвокат.

Маселко також додав, що нині рівень довіри громадськості до суддів є вкрай низьким. Як свідчать опитування, повністю довіряють суддям лише 0,5% громадян України, тоді як взагалі не мають довіри до них аж 59%.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий