Шольц: Зеленський твердо пообіцяв розглянути законопроєкти про статус Донбасу та зміни до Конституції України

Шольц: Зеленський твердо пообіцяв розглянути законопроєкти про статус Донбасу та зміни до Конституції України

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що президент України Володимир Зеленський «твердо пообіцяв» йому підготувати законопроєкти про особливий статус Донбасу та відповідні зміни до Конституції нашої країни. Усі вони розглядатимуться у межах Тристоронньої контактної групи.




Йшлося також про проведення виборів у регіоні. Про це Шольц сказав на пресконференції в Москві після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).


«Це хороше зрушення, і його необхідно продовжити. Я закликав президента до того, щоб він наділив своїх перемовників відповідним конструктивним мандатом для того, щоб досягти там (у ТКГ. – Ред.) прогресу», – сказав Шольц.

Канцлер зазначив, що зараз важливо шукати саме дипломатичні шляхи вирішення проблеми війни на Донбасі. Саме це питання було одним із найважливіших під час його візиту як до України, так і до Росії.



«Якою б складною була ситуація, я не готовий описувати її як безвихідну. Потрібно діяти мужньо та відповідально», – резюмував німецький політик.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий