Сили швидкого реагування НАТО приведені в підвищену боєздатність через ризик агресії РФ – ЗМІ

Сили швидкого реагування НАТО приведені в підвищену боєздатність через ризик агресії РФ – ЗМІ

У зв’язку з розміщенням військ Російською Федерацією біля кордону з Україною в НАТО нібито вирішили підвищити оперативну готовність своїх сил швидкого реагування. Йдеться про 40 тисяч військовослужбовців.




Відповідно до цього оперативна група високого ступеня боєготовності має бути готова до розгортання в зоні кризи протягом п’яти днів. Про це повідомляє видання WELT із посиланням на високопоставленого дипломата НАТО.


Повідомляється, що багатонаціональні Сили швидкого реагування нині очолює Туреччина. 2023 року Німеччина візьме на себе керівництво цим підрозділом.

Інші підрозділи НАТО, такі як спецназ або логісти, також були переведені в режим підвищеної готовності, тому у разі кризи вони також повинні бути готові до переїзду набагато швидше. Операційна готовність, зокрема, стосується періоду, протягом якого аварійні служби, включно з військовою технікою, мають бути готовими до евакуації літаками або вертольотами.



За інформацією WELT, відповідне рішення минулого тижня ухвалила Північноатлантична рада, в якій представлені всі країни-члени.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий