Синдром жебрака: сім звичок з СРСР, яких давно варто позбутися

Синдром жебрака: сім звичок з СРСР, яких давно варто позбутися

Ряд речей домашнього вжитку, одяг, а також деякі звички у поведінці можуть неабияк зіпсувати враження про господаря будинку. Більшість із них – родом із СРСР.




Блогер Максим Мирович виділив кілька головних, на його думку речей, яких слід якнайшвидше позбутися. Він заявив, що їхня присутність у будинку «видає у своєму господарі жебрака».


«Що найцікавіше – насправді людина може бути досить заможною, але з якоїсь причини продовжує користуватися цими речами, чому так відбувається – для мене велика загадка», – написав він.

Серед іншого, блогер виділив чайний гриб. Він назвав його дивним і розповів, що подекуди ним продовжують користуватися. Для тих, хто не в курсі, він пояснив, що його спеціально вирощують у трилітровій банці накритій марлею. У середину наливають чай та субстанцію названу «чайним грибом». Скислий напій чимось нагадує квас.



Чайний гриб у банці.

«Банка з чайним грибом виглядає вкрай огидно і нагадує чи то якусь лікарняну сечу, чи мариновані млинці, чи якогось заспиртованого прибульця з Кунсткамери», – оцінив Мирович популярний напій із СРСР.

Він же додав, що такий гриб «виглядає дуже страшно».

Другим у його списку «заборонених» речей виявився синій спортивний одяг та майки «алкоголічки», які були вкрай популярні у колишні часи.

Синя спортивна форма коштувала дешево.

На його думку, це негарний одяг, який досі продовжують носити. Він також підкреслив, що свого часу він був недорогим і купували його переважно ті, хто не мав зайвих грошей. А значить, він продовжує «стійко асоціюватися зі злиднями».

Ще однією «злиденною річчю» блогер назвав посуд з «позолотою» і в квіточки.

«Якщо у вас вдома досі збереглися старі радянські сервізи із псевдо-золотими смужками та малюнками у квіти – терміново їх викидайте», – закликав він.

Сервіс із "позолотою" виставлявся для дорогих гостей.

За його словами, такий посуд виглядає моторошно і його не варто виставляти на стіл пригощаючи гостей.

Наступними у списку виявилися речі, замотані синьою ізоляційною стрічкою. Він зазначив, що таким речам місце на смітнику. Він погодився, що в СРСР, можливо, було важко дістати деякі предмети побуту, але наголосив, що зараз подібних складнощів немає. А їхня наявність у будинку нічого приємного про їхнього господаря не говорить.

Дефіцит речей частково покривала ізоляційна стрічка.

Викинути у сміття він також закликав коробки з мотлохом та іржаві цвяхи. На його думку, у багатьох радянських квартирах досі зберігаються такі «скарби» у двостулкових шафках над туалетами.

«Там лежать всілякі іржаві цвяхи, напилки без ручок, шматки велосипедних камер, іржаві скріпки, радянські плоскошліцеві шурупи, мотки колись вкраденого алюмінієвого дроту, дерев’яні котушки з-під ниток, винні пробки, металеві кульки загадкового походження та підшивка «Наука та Життя» за 1986-1989 роки», – написав блогер.

У коробках зберігали безліч непотрібних речей.

Він додав, що «краще один раз пошкодувати, що під рукою немає якогось шурупа і піти купити його в господарському магазині, ніж 30 років дивитися на цей іржавий мотлох».

Трилітрові банки також, на його думку, збирають жебраки.

«Похмурі ряди трилітрових банок можуть також зберігатися в сучасній шафі-купе на верхніх полицях, що виглядає особливо безглуздо», – заявив Мирович.

Він закликав тих, хто не консервує, а просто складає в затишних місцях склотару – швидше позбутися її.

У квартирах збирали арсенал склотари.

 

Нарешті, він звернув увагу на балкон і зазначив, що якщо у людини на балконі досі продовжує зберігатися мотлох – його потрібно винести на смітник. Це стосується старих журналів, поламаних меблів, велосипеда «Орлятко» та інших символів радянського часу.

«У наші дні дуже соромно мати захаращений балкон або лоджію», – додав він.

Захаращений балкон в СРСР.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий