Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук розповів деталі про чоловіка, який облаяв військового. Це Олександр Фатула з Черкас.

Що відомо про чоловіка

Наразі він проживає в Черкасах та в Києві. За словами Кухарчука, раніше чоловік займався спиртом в великих об‘ємах. У ЗМІ пишуть, що зараз Фатула є співвласником компанії, яка займається оптовою торгівлею.



Нагадаємо, що «відпочивальник» зробив декілька словесних випадів у сторону бойового медика, який проходив реабілітацію у Буковелі. Коли військовий сказав, що він приїхав з Бахмута, Фатула зверхньо відповів «то їдь у свій Бахмут».

Конфлікт у Буковелі: дивіться відео

Судові справи

Людина з таким ім’ям та прізвищем судима за бутлегерство, пише «РБК-Україна». Його двічі притягали до відповідальності за нетверезе водіння. У реєстрі судових рішень зазначено, що чоловік у складі групи осіб розповсюджував у Черкасах незаконно виготовлені алкогольні напої.

Сосновський райсуд у 2019 році визнав Фатулу винним у незаконному виготовленні, зберіганні, збуті чи транспортуванні підакцизних товарів. Тоді його оштрафували на 20 тисяч гривень.

Дружина-блогерка заявляє про провокації

Виявилось, що дружина «чоловіка в халаті» – блогерка Юлія Фатула, яка має 50 тисяч підписників в інстаграмі. Жінка називає себе «провідницею між духовним та матеріальним». Пара виховує двох синів.


Фатула з дружиною / Фото з інстаграму Юлії

В історіях вона розповіла, що конфлікт почався через мовне питання. За її словами, військовий зробив зауваження її чоловіку, що той розмовляв російською. У виправдання Юлія сказала, що «ми живемо у вільній країні», а військовий нібито «спеціально зробив хайп». Крім того, її чолові начебто не знав, що говорить з військовим, бо сварка почалась раніше.


Виправдання блогерки / Фото з інстаграму Юлії

Ба більше, блогерка ляпнула, мовляв, військовий перебуває на реабілітації, бо в нього «психічні відхилення». Кухарчук пояснив жінці, що психологічна реабілітація бійців немає нічого спільного з психічними відхиленнями.


Історії Юлії

Зауважимо, що Юлія відкрито не висловлювалася на тему російської агресії у соціальних мережах. Перший пост після повномасштабного вторгнення вона опублікувала 11 березня, написавши, що це найжахливіший стан в її житті.


Фото з інстаграму Юлії