Смоленська трагедія: польські прокурори підтвердили підміну тіл

Смоленська трагедія: польські прокурори підтвердили підміну тіл

У Польщі під час ексгумації жертв катастрофи виявили підміну тіл. Про це повідомляє telegraf.


Інформацію, про яку написало видання Wpolityce.pl, фактично підтвердили в Національній прокуратурі Польщі, яка веде слідство.

У зв’язку з інформацією в ЗМІ Національна прокуратура підтверджує, що існує висока ймовірність того, що під час здійснюваних протягом останніх днів ексгумації жертв Смоленської катастрофи в могилі однієї з ексгумованих осіб було тіло іншої жертви катастрофи. На це вказують результати досліджень.

— йдеться в заяві прокуратури.



Інформується, що остаточно це буде підтверджено в результаті генетичних досліджень, про що вже поінформовано сім’ю жертви катастрофи.

Тіло іншої жертви після ексгумації було виявлено в могилі колишнього голови Національного олімпійського комітету РП Петра Нуровського. При цьому наголошується, що мова йде про ціле тіло жертви, а не його окремі частини.

Видання припускає, що тіло Нуровського може бути поміняно з жертвою, яка була в його могилі, або знаходитися взагалі в іншій могилі.

Таким чином, видання зазначає, що ексгумація всіх без винятку жертв катастрофи, не дивлячись на протести частини їхніх родичів, була виправданою. При цьому, воно помічає, що як раз родичі Нуровського виступали проти проведення ексгумації.

Як повідомлялося, в червні Національна прокуратура розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв Смоленської катастрофи. Ще дев’ять тіл протягом 2010-2015 років вже було ексгумовано, а чотири — піддано кремації. У цей період було виявлено два випадки підміни тіл жертв трагедії. У четвер в Кракові проведено дев’яту ексгумацію. Загалом, всі ексгумації мають бути завершено до кінця наступного року.

У Національній прокуратурі Польщі раніше заявляли, що ексгумація та проведення судмедекспертизи є необхідним кроком через виявлені неточності під час проведення судмедекспертиз в Росії.

Нинішнє дослідження тіл загиблих дасть можливість встановити, яких помилок припустилися під час попередньої судмедекспертизи в РФ. Судмедекспертиза повинна встановити причини смертей, механізм загибелі, а також реконструювати хід подій в останній фазі польоту

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий