Стала відома кількість делегації від України в Лугано, яку потролив Зеленський

Стала відома кількість делегації від України в Лугано, яку потролив Зеленський

Стала відома точна кількість делегації, сформованої прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, яка була присутня на Конференції з питань відновлення України у Лугано. Так, до швейцарського міста прибуло аж 107 українських чиновників.




Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на власні джерела. Зазначимо, що саме цю делегацію потролив президент України Володимир Зеленський у ході свого онлайн-виступу на конференції.


Що сталося?

Ще перед конференцією стало відомо, що Шмигаль сформував делегацію до Швейцарії з понад 100 українських чиновників і депутатів, тоді як особисто Зеленський та його Офіс у період тижня пояснювали главі уряду, що в Україні йде війна і варто зменшити туристичні забаганки чиновників.



Як стверджують джерела OBOZREVATEL, 70% учасників конференції були від Кабміну та 30% – від парламенту. Під цю урядову подорож планувалося сформувати окремий потяг, повідомляють наші джерела.

Вже на стадії підготовки документа про склад делегації, Шмигалю кілька разів нагадували, що в країні йде війна і йому потрібно бути «скромнішими в апетитах». Спочатку з ним розмовляв глава держави, а коли це не допомогло і Шмигаль надав список 40 віп-мандрівників, «артилерійську триндюліну» отримав від голови Офісу.

Цікаво, що мера Чернігова В’ячеслава Атрошенка взагалі не допустили до участі у конференції. При цьому Чернігів суттєво постраждав від окупації військ РФ північних областей.

Гарант потролив чиновників прямо під час конференції

Зеленський у ході свого виступу нагадав слова президента Швейцарії Іньяціо Кассіса, який відкривав конференцію та відзначив присутність великої української делегації. Зеленський наголосив, що деяких членів делегації не бачив уже кілька місяців.

Виступ транслювався на офіційному YouTube-каналі Кабміну. Українську делегацію у Швейцарії очолив прем’єр-міністр. Однак також до Лугано приїхав і речник парламенту Руслан Стефанчук, і голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, члени уряду та співробітники Кабміну, народні депутати.

«На самому початку виступу шановний пане президент Кассіс сказав, що він бачить тут велику делегацію, «досить велику» – здається, так пан президент сказав. Я також, пане президент, був здивований, що делегація досить велика. І я хотів, чесно, запросити деяких людей, яких я побачив через екран – я їх не бачив усі ці місяці війни, я дуже хотів би їх запросити в Україну, тому що у нас відновлення в Україні – я просто хотів їм нагадати, бо війна в Україні – там, де ці люди працюють. Здається, я дуже тоненько нагадав їм», – сказав Зеленський.Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, Зеленський заявив, що Україні потрібна така система гарантій безпеки, яка діяла б навіть у разі, коли країна не входить до НАТО. При цьому офіційний Київ аж ніяк не відмовляється від намірів стати членом Північноатлантичного альянсу, оскільки події останніх місяців показали, що колективна безпека працює.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий