Стало відомо скільки службових автомобілів розбила нова поліція

Стало відомо скільки службових автомобілів розбила нова поліція

В пресі вже неодноразово висвітлювалися «яскраві» водійські навички нових поліцейських. Мало не кожного дня ми чуємо про ДТП за участю патрульних «копів» з пошкодженням службових авто. Звичайно знаходяться ті, хто буде говорити, мовляв, це недоброзичливці навмисно збирають негативні факти про поліцію, а от позитивного не помічають. А що ви хотіли? Звичайно до цього прикута особлива увага суспільства і преси – саме через неабияку рекламу та прагнення створення позитивного іміджу для цієї реформи від влади. Проте слід все ж було зосередитися на якісній підготовці кадрів для патрульної поліції, чи хоча б вимагати від кандидатів гарних навичок керування автомобілем. Оскільки станом на теперішній час лише патрульні Києва (які, до речі, потрапляють в такі ситуації найчастіше) розбили в дорожньо-транспортних пригодах більш як 150 службових автомобілей Toyota Prius із загальної кількості в 235 авто, які були передані для Києва відповідно до Кіотського протоколу урядом Японії.




Погодьтеся, цифра дійсно вражає. До того ж, наявна інформація свідчить, що 89 (а це 59,3% від загальної кількості пригод за участю поліцейських автівок) сталося за вини патрульних. Тобто, замість зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод на дорогах держави та недопущення порушень безпеки дорожнього руху, нова поліція сама є джерелом підвищеної небезпеки.


Зважте на те, що середня вартість автомобіля Toyota Prius – близько 22 тисяч доларів США. Так, нам розкажуть, що вони всі застраховані і вартість ремонту чи відновлення буде компенсована. Та чи не варварство це – так ставитися до майна в такій важкій для країни ситуації. Тим дивніше чути від керівництва МВС заяви щодо намірів закупити ще одну партію таких автомобілів та Mitsubishi Outlander для службових цілей. А чи не варто переглянути ступінь водійської підготовки особового складу? Чи підтримати вітчизняного виробника і пересадити співробітників на ЗАЗи, зекономив бюджетні кошти?

Та схоже цього ми не дочекаємся, натомість боротьбу за позивний імідж поліція веде сама з собою, зі своїм кричущим непрофесіоналізмом.



Источник:  zahist

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий