Таємниче зникнення: фіни десь «загубили» чотири десятка українців

Таємниче зникнення: фіни десь «загубили» чотири десятка українців

У Фінляндії за загадкових обставин зникли українські заробітчани. Група із 37 громадян України, з ними було і троє естонців, приїхали на заробітки та останньої миті їх розміщення анулювали. Після цього групу більше ніхто не бачив.




Про повідомляє видання YLE.


Щодо екстреного розміщення групи заробітчан, які направлялися до міста Юка збирати ягоди, 30 липня попросили секретаря мисливського товариства міста Тууповаара. Людям надали мисливський будинок та забезпечили харчуванням, оскільки до Юки поїздку скасували останньої миті, їх роботодавець не виходив на зв’язок.





За кілька днів секретар Суло Сухонен звернувся до правоохоронців, щоб ті пояснили як бути далі і куди направити цих 40 мігрантів.

Коли 8 серпня до мисливського будинку прибули правоохоронці та Сухонен, там нікого не застали. На місці виявили сліди транспортного засобу, ймовірно туди приїжджав автобус.



Секретар мисливського товариства почав обдзвонювати підприємців з метою дізнатися, хто організовував тур для цієї групи і на кого вони могли працювати. Проте результатів це не дало. Ніхто нічого не знає про цих мігрантів. Правоохоронці не стали шукати зниклих людей, оскільки жодних мотивів злочину в цьому не бачить.

За інформацією видання Karjalainen, організатором роботи для українців був бізнесмен із Росії (ім’я його не називають). Однак за словами місцевих мешканців, уся ця справа виглядає дивно, адже ягоди,які мали збирати мігранти дозрівають на кілька тижнів пізніше.



Де наразі знаходиться 40 людей ніхто не знає. У поліції припускають, що можливо з’явився їх роботодавець та перевіз на місце збору врожаю.

«Знай.ua«

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий