Таємниці війського арсеналу в Калинівці. Нові шокуючі подробиці махінацій військових

Таємниці війського арсеналу в Калинівці. Нові шокуючі подробиці махінацій військових

Завідувачка сховищами арсеналу визнала, що закуповувала вогнегасники лише на папері




Калинівський районний суд Вінницької області визнав винною завідувачку сховищами військової частини A1119 Оксану Макарчук за ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України («Службове підроблення та недбалість»), яка фіктивно провела закупівлю пожежно-технічного майна за бюджетні кошти.


Про це стало відомо «Главкому» з вироку суду від 21 листопада.

Суд з’ясував, що у лютому 2016 року командир в/ч A1119 уклав договір з фізично-особою підприємцем загальною вартістю 188,7 тис. грн. За ці кошти планувалося придбати 173 вогнегасника, 121 пожежний рукав та інше пожежно-технічне майно. При цьому, Оксана Макарчук, яка з 2000 року працює завідувачем сховищами військової частини A1119, підписала накладну про начебто отримання замовлених речей. Аналогічну операцію військослужбовець провела у внутрішньому документі, вказавши прізвище «Макарчук». Цим самим, вона вважала, що ФОП поставить пожежно-технічне майно після здійснення військовою частиною його попередньої оплати, як він робив це раніше.



Відтак, постачальнику перерахували 188,7 тис. грн за пожежну продукцію, яка так і не надійшла до військової частини A1119.

У суді Макарчук визнала свою вину і у повній мірі відшкодувала завдану шкоду.

Зважаючи на це, суд оштрафував її на 5100 грн і вирішив не позбавляти права обіймати певні посади.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий