Таємний експеримент підтвердив причетність російського «Бука» до катастрофи MH17 — ЗМІ

Таємний експеримент підтвердив причетність російського «Бука» до катастрофи MH17 — ЗМІ

Міжнародна група по розслідуванню катастрофи літака МН17 провела у Фінляндії таємний ракетний експеримент, метою якого було з’ясувати, якою ракетою був збитий літак.




Про це повідомляє голландська газета De Telegraaf, передає ТСН.


Інформацію про те, що у Фінляндії дійсно проводилися такі експерименти, підтвердили прем’єр-міністр країни Юха Сіпіля і голова комісії у закордонних справах Матті Ванханен.

«Між Фінляндією і Голландією є двостороння угода про надання правової допомоги. У Голландії йде слідство щодо малазійського літака і однією з версій є використання ракет «Бук». У Фінляндії є ракети, які вийшли з експлуатації, і якісь технічні експерименти на них проводилися. Деталі технічних питань мені невідомі», — розповів Ванханен фінському виданню Yle.



Прем’єр Фінляндії Сіпіля у свою чергу розповів, що голландці направили запит про експеримент до Центральної кримінальної поліції, яка згодом дала на нього позитивну відповідь.

Голландський журналіст Йорн Йонкер, який першим повідомив про ракетні експерименти у Фінляндії, говорить, що тести були засекречені через чутливість фінсько-російських відносин, а також через побоювання, що Росія може чинити тиск на владу цієї країни.

Источник: УНІАН

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий