ТОП-5 продуктів, які корисно їсти на ніч

ТОП-5 продуктів, які корисно їсти на ніч

Продукти, які дієтологи рекомендують їсти на ніч.




Майже кожен з нас любить смачно попоїсти. Особливо приємно поласувати чимось смачненьким увечері після важкого трудового дня. Проте, як же тоді бути з порадами дієтологів не їсти після 18.00, адже, як відомо, вечірній перекус призводить до надмірної ваги.


Проте, виявляється, є корисні продукти, які не лише покращують якість сну, але й не дають жиру відкладатися на нашому тілі.

1. Чорний шоколад



Часто цей продукт відносять до списку заборонених. І даремно, адже між шоколадним батончиком з горіхами і плиткою темного шоколаду є величезна різниця! Чорний шоколад містить мінімальну кількість цукру. Цей вид ласощів сприяє швидкому схудненню, а також нормалізує рівень холестерину.

2. Суп

Саме так! Суп можна їсти на ніч. Справа в тому, що будь-які теплі рідини мають заспокійливий ефект. Якщо у вечірній час ви відчуваєте, що чашкою гарячого чаю вам не втамувати голод, обов’язково розігрійте трохи супу (найкраще підійде курячий або овочевий).

Проте, зазначимо, що не варто вживати на ніч суп з сочевицею, горохом або квасолею. Це може привести до неспокійного сну.

3. Мигдаль

Жменька мигдалю стане чудовим варіантом для втамування нічного голоду. Тим, хто хоче схуднути, не варто боятися їсти мигдаль. Дослідження 2012 року, результати яких були опубліковані в American Journal of Clinical Nutrition, показали, що цей продукт не сприяє набору зайвої ваги.

4. Гарбузове насіння

Це саме той різновид їжі, який з легкістю втамує нічний голод, а також допоможе підготуватися до сну.  Гарбузове насіння містить багато магнію, що дуже важливо для спокійного і глибокого сну.

5. Рис

Дієтологи наголошують незаперечний факт: дієта, основним компонентом якої є рис, зменшує ризик появи безсоння на 46%. Рис належить до продуктів з високим глікемічним індексом, що впливає на швидкість вироблення триптофану і мелатоніну. Саме ці гормони дуже важливі для міцного сну.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий