ТОП-6 продуктів для нормалізації рівня цукру в крові

Підтримка нормального рівня цукру в крові дуже важливо для профілактики діабету і для зміцнення здоров’я в цілому. Деякі продукти, за словами вчених, допомагають регулювати рівень цукру в крові.




Зелень і овочі


Як повідомляє British Medical Journal, свіжа листова зелень і зелені овочі містять речовини, які вивільняють в кишечнику гормони, що знижують апетит, а також покращують чутливість до інсуліну, сприяючи тим самим більш ефективному регулюванню рівня глюкози в крові.

Зелений чай



Зелений чай теж допомагає зберігати нормальний рівень глюкози, так як в ньому міститься специфічний антиоксидант EGCG. Дослідження, проведене в Пенсильванському університеті, показало, що під дією зеленого чаю знижується рівень цукру в крові і купірується його різке зростання після прийому вуглеводної їжі.

Кориця

Кориця також позитивно впливає на рівень глюкози в крові. Для цього, однак, потрібно вживати від однієї чайної ложки (5 мг) до трьох чайних ложок кориці в день.

Оливкова олія

Вживання оливкової олії зменшує інсулінорезистентність (нечутливість до інсуліну), яка є у багатьох людей і викликає скачки рівня цукру в крові.

Бобові

Також дуже важливі для підтримки стабільного рівня цукру в крові бобові. Ці продукти насичені харчовими волокнами, які «фільтрують» цукор, сповільнюючи тим самим його всмоктування в кров і зменшуючи глікемічний навантаження.

Вівсянка

В вівсяній каші багато харчових волокон, які сповільнюють процес всмоктування глюкози.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий