Три ключові теми: про що говоритимуть на зустрічі Порошенко, Меркель і Макрон (Відео)

Три ключові теми: про що говоритимуть на зустрічі Порошенко, Меркель і Макрон (Відео)

На перемовинах відбудеться узгодження позицій у стратегічних питаннях




Франції та Німеччини Ангелою Меркель та Еммануелем Макроном. Про що говоритимуть на зустрічі на найвищому рівні – в ефірі «Інформаційного дня» на «5 каналі» розповів радник міністра закордонних справ України Тарас Качка.


За його словами, є три основні блоки питань для обговорення в Аахені.

«Зараз є три ключові теми у відносинах на такому високому рівні. Перше — це питання протистояння Російській Федерації, питання безпосередньо конфлікту на Донбасі, питання санкцій і розширення тиску на Російську Федерацію. Друге велике питання – це структурні реформи, які відбуваються в Україні, які треба завершувати і продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом і так далі. І третє питання – це подальші пріоритети європейської інтеграції, виконання Угоди про Асоціацію; тих проектів, які можуть бути в рамках неї реалізовані», — повідомив радник голови МЗС.



Водночас, на уточнююче запитання «Чи варто чекати конкретних кроків від цієї зустрічі», пан Качка відповів наступним чином:

«Насправді, це зустріч високого рівня. Звірити годинники – це неправильний термін, тому що діалог із Парижем і Берліном досить інтенсивний, і зустріч з пані Меркель нещодавно була. Тому це більше питання узгодження певних позицій у стратегічних питаннях і намагання визначити ті орієнтири, які є досяжними у співпраці й пріоритетах, які є спільними для всіх трьох (лідерів)».

Детальніше дивіться у відео:

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий