Труханов заявив, що проти знесення пам’ятника Катерині II в Одесі, і виступив за компроміс із Росією

Труханов заявив, що проти знесення пам’ятника Катерині II в Одесі, і виступив за компроміс із Росією

Мер Одеси Геннадій Труханов виступив проти знесення пам’ятника Катерині II, розташованого у місті. Він висловив думку, що у цій війні потрібно йти шляхом переговорів та компромісів з Росією, а не прямої конфронтації.




Про це міський голова заявив в інтерв’ю італійському виданню «Corriere della Sera». Він вважає, що історія не зміниться, навіть якщо зруйнувати пам’ятники.


«Знаю, що зібрано петицію з 25 тисячами підписів, але я чекаю. З такою логікою мені також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу», – заявив мер Одеси.

Труханов висловив упевненість, що Росія має в планах захоплення Одеси, причому не руйнуватиме її, як наприклад, Харків, – російському диктатору Володимиру Путіну важливо взяти місто цілим.



«Я не песиміст, вірю, що ми в підсумку переможемо. Але війна залишається довгою, важкою. Наш наступ на Херсон йде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для з’єднання з Придністров’ям», – зазначив Труханов.

Міський голова висловив переконання, що діяти у цьому питанні треба дипломатично і шукати компроміси з державою-терористом.

«Я вважаю, що важливо діяти політично, адже на кону життя мільйонів людей. Я не хочу, щоб мене неправильно зрозуміли. Очевидно, я мрію повернутися до наших кордонів у 1991 році, але треба крок за кроком домовлятися, поступово шукати компроміси, уникати конфронтації», – додав мер Одеси.

Нагадаємо: дивними заявами щодо Росії Труханов відзначається не вперше. Зокрема, у червні він висловився проти перейменування вулиці Пушкінської у місті. Також він заявив, що його турбує зростання ненависті до всього російського. Спостерігаючи за діями російських воєнних злочинців в Україні, Труханов зазначив, що йому сумно бачити, як Росія руйнує свої претензії бути культурною нацією.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий