Турчинов пояснив, від чого залежить оголошення мобілізації

Турчинов пояснив, від чого залежить оголошення мобілізації

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначає, що ситуація з черговою хвилею мобілізації як і раніше залежить від ситуації на фронті і в разі необхідності, вона може бути оголошена.




Про це він сказав в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна«.


«Якщо відбудеться загострення і нам треба буде значно наростити чисельність Збройних сил, звичайно, ми не зможемо обійтися без мобілізації», – зазначив секретар РНБО.

«Що дуже важливо, ми фактично побудували професійну добровольчу армію. В основі цієї армії – професіонал-контрактник. А добровольча вона тому, що контракт підписують всі тільки добровільно. Це не мобілізація, коли хочеш — не хочеш, треба йти і захищати свою країну», – сказав він.



З іншого боку, за словами Турчинова, Україна поки не може відмовитися від призову.

«Призовники-строковики у нас не воюють у зоні проведення антитерористичної операції, це для нас принципово. Але в умовах постійної військової загрози нам необхідний потужний підготовлений резерв. Особливо резерв першої черги», – сказав він.

«У найближчій перспективі від призову і строкової служби ми не відмовимося. Навіть якщо Збройні сили будуть повністю укомплектовані контрактниками, ми все одно будемо готувати резервістів», – підкреслив він.

За його словами, чим більше підготовлений резерв – тим вища обороноздатність країни.

«Створення потужного підготовленого резерву Збройних сил – це для нас необхідність і умова виживання. Це рішення чітко зафіксовано в прийнятій РНБО Стратегії національної безпеки», – зазначив Турчинов.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий