У Красногорівці Росія використала дуже небезпечну зброю, — військовий експерт

Під час стрілянини по житловим районам Красногоровки (Донецька область) терористи самопроголошеної «ДНР» не застосовували реактивну систему залпового вогню «ГРАД», вдавшись до іншої страшної зброї. Як передає replyua.net, про це в коментарі «Обозревателю» розповів військовий експерт Олег Жданов. «Наскільки мені сказали мої джерела, там була 152 мм артилерія. Це важка артилерія. Вони стріляли з відстані десь в 15-20 кілометрів. Тобто терористи стояли досить далеко від фронту і просто лупили по Красногорівці», — сказав Жданов.




Як пояснив військовий експерт, раніше розповсюджена новина, про те, що терористи могли використовувати бочкові напівпромислові ракети на основі двигунів «ГРАДу», навряд чи відповідає дійсності.


«У снарядів «ГРАДу» є заводська установка на фугасну дію. Згадайте Волноваху, коли по ній стріляли з «Градів»: глибина воронки була 5-7 сантиметрів. Там була класична установка детонатор. Тобто він стосувався перешкоди у вигляді землі і тут же йшов вибух. В Красногорівці ж воронки великого розміру, будівлі отримали великі руйнування. Так що це була артилерія 152 калібру. Можна навіть не сумніватися», — висловив упевненість Жданов.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий