У Нідерландах пригрозили «викинути на смітник» асоціацію Україна – ЄСУ Нідерландах пригрозили «викинути на смітник» асоціацію Україна – ЄС

У Нідерландах пригрозили «викинути на смітник» асоціацію Україна – ЄСУ Нідерландах пригрозили «викинути на смітник» асоціацію Україна – ЄС

Найближчої середи, 15 березня, у Нідерландах відбудуться вибори до парламенту, після яких ратифікація Угоди про асоціацію між Києвом та Брюсселем можуть просто «викинути на смітник», інформує replyua.net, заява відповідного змісту була оприлюднена одним з із вірогідних претендентів на посаду голови уряду цієї країни Ваном Хаерсмом Бумом, пише ТСН. Зазначається, що окрім Буми, у Нідерландах зростає популярність великого євроскептика, «голландського Трампа» Герта Вілдерса, очільника ультраправої популістської «Партії свободи». Він також не підтримує ратифікацію угоди з Україною. Крім усього іншого, Вілдерс пообіцяв, що закриє кордони, заборонити Коран та мечеті, а також винеси на референдум питання про вихід Нідерландів з ЄС.




Правоцентрист Марк Рюгге, який нині є прем’єр-міністром Нідерландів, звернувся до мігрантів з відкритим листом та попросив їх «бути чемними», оскільки рейтинг його та маргінала Вілдерсона майже однаковий.


Як раніше стало відомо, 23 лютого поточного року у нижній палаті парламенту Нідерландів відбулася ратифікація асоціації з Україною. Однак верхня палата заявила про намір сказати останнє слово лише після виборів. Якщо перемога на виборах дістанеться ультраправим, є великий ризик зриву ратифікації асоціації Україна – ЄС.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий