У Вінниці вже збирають Трамвай майбутнього-2

Не встиг новий вінницький трамвай вийти на трудову вахту, як у Вінницькій транспортній компанії почали збирати другий екземпляр «Трамваю майбутнього».




30-метровий вагон із двома «гармошками» матиме вставку із низькою підлогою для мам із візками та механічний пандус-підйомник для інвалідів.


— Роботи на «Трамваєм-2» — єдиним таким в Україні із спеціальною «низькою» вставкою тривають вже два місяці, розповів директор Вінницької транспортної компанії Микола Форманюк. — Він буде із трьох частин та матиме довжину до 30 метрів. Попередня ціна 6 мільйонів у нинішніх цінах… Тут будуть використані всі ноу-хау та напрацювання із Трамваю майбутнього-1, що вже працює у Вінниці. Та кращі розробки із Чехії та Німеччини.

Другий «трамвай майбутнього» матиме зовнішній вигляд як у вже запущеного красеня. У ньому фахівці-ремонтники трамвайного депо самі зробили вставку, яка буде перш за все для перевезення пасажирів на інвалідних візках та мам із дитячими візочками.



«В 2016-му в рамках Вінницької європейської транспортної стратегії плануємо зробити два таких трамваї із чеських кузовів КТ-4 за кошти міського бюджету. Цьому розрізаному навпіл вагону 25 років! Аналогічний новий імпортний трамвай коштує від 1,5 мільйонів євро…», — зазначив Форманюк.

 

vindaily

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий