Удар у спину Москви: В Одесу прибули два новітніх американських літака-розвідника

Удар у спину Москви: В Одесу прибули два новітніх американських літака-розвідника

Це перший візит американських розвідників P-8 Poseidon не тільки в Одесу, а й в Україну.




Про це повідомляє «Думська«.


Обидва розвідника приземлилися в одеському аеропорту з інтервалом 25 хвилин. Перед ними сів транспортний C-130J «Геркулес», який «прикривав» посадку секретної американської техніки. Він провів інспекцію аеропорту і всієї смуги на предмет надійності, і тільки після позитивного рішення обидва літака-розвідника зробили те саме.

У всіх попередніх «Сі Бризах» брали участь базові патрульні P-3 Orion, які недавно стали знімати з озброєння і замінювати на Poseidon.



Новітній базовий патрульний протичовновий літак Boeing P-8 Poseidon створений на базі широко відомого пасажирського лайнера типу Boeing737. Розвідник призначений для виявлення і знищення підводних човнів противника в районах патрулювання, розвідки, участі в протикорабельних і рятувальних операціях — як в прибережних районах, так і в Світовому океані. З 2014 року почав надходити на озброєння морської авіації, де замінив заслуженого ветерана P-3 Orion, розробленого в кінці 50-х — початку 60-х років минулого століття. Екіпаж літака складається не тільки з льотчиків, а й операторів апаратури виявлення підводних човнів і інших радіотехнічних систем.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий