Україна змінила правила реєстрації абонентів зв’язку: з’явилися подробиці

Україна змінила правила реєстрації абонентів зв’язку: з’явилися подробиці

В Україні змінили правила реєстрації абонентів телекомунікаційних послуг. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з державного регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).




Як пояснили в прес-службі, діюча нормативно-правова база в сфері телекомунікацій не відповідає стрімкому розвитку технологій в частині визначення шляхів здійснення реєстрації абонентів дистанційно, з використанням засобів віддаленого доступу.


«Зазначене рішення направлено на спрощення процедури реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі, і приведення її у відповідність до частини створення умов для дистанційної реєстрації абонентів, надає можливість вибору абонентом форми подачі заяви про реєстрацію – електронної або паперової. Впроваджено новітні досягнення з електронної ідентифікації особи – електронного цифрового підпису, BankID та інших засобів електронної ідентифікації особи, наявних у оператора, провайдера телекомунікацій, під час подання абонентом заяви про реєстрацію в електронній формі. Зазначене дозволить абоненту пройти реєстрацію з використанням альтернативних засобів електронної ідентифікації особи», — пояснили в НКРЗІ.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий