Українські копи пересядуть на вертольоти

Українські копи пересядуть на вертольоти

Український уряд планує закупити сучасні французькі вертольоти для ДСНС, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Нацполіції. Так, сьогодні, 29 травня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Парижі підписав договір на поставку 55 вертольотів компанії Airbus Helicopter.




Угода на вертольоти трьох моделей — Н145, Н125 і Н225, які поповнять уже існуючий вертолітний парк машин ще радянського виробництва Мі-8. Про це повідомляє прес-служба МВС.


«Сьогодні ми підписали угоду між французькою та українською стороною, загальна вартість якої близько 551 млн євро. За умовами угоди, французька сторона в два етапи поставлятиме до України спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них, 21 вертоліт — моделі Н225 — вертольоти, які мають вантажопідйомність понад 10 тонн. Така техніка не випускається в Україні, а нам вона дуже потрібна. Вже в цьому році ми отримаємо перші чотири машини», — зазначив Аваков.



Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: аеромедицинська евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, і спеціальні антитерористичні операції, охорона державного кордону та забезпечення безпеки на дорогах.

Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума 1 млрд грн на оновлення вертолітного парку. Але, крім цього, французька сторона надає кредит за міжурядовою угодою під 1% річних.

Н125 — перевищує інші одномоторні вертольоти по продуктивності та універсальності, не вимагає високого рівня обслуговування і демонструє високі показники роботи у високогір’ї.

Н145 — має високу ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах жаркого клімату та у високогір’ї.

Н225 — володіє високими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження і надійності в категорії 11-тонних двомоторних машин.

Договір має ратифікувати Верховна Рада і підписати президент України.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий