УПЦ МП заявила, що Епіфаній не має дозволу на службу в Лаврі, і показала відео

УПЦ МП заявила, що Епіфаній не має дозволу на службу в Лаврі, і показала відео

УПЦ Московського патріархату заявила, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не має дозволу на анонсоване раніше проведення богослужіння у Лаврі 7 січня, а його намір є спробою «силового захоплення Успенського собору».




Джерело: Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП


Дослівно УПЦ МП: «За повідомленням адміністрації музею, анонсоване «ПЦУ» богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври не має дозволу.

Під час зустрічі з представниками священноначалля і братії Лаври 5 січня в. о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Олександр Рудник заявив, що ніяких звернень про використання Успенського собору та Трапезного храму для проведення богослужінь з боку «ПЦУ» не надходило».



Деталі: Портал також оприлюднив відео з зустрічі, на якому Рудник на питання щодо богослужіння Епіфанія каже: «Ні офіційного звернення, ні неофіційного звернення від ПЦУ я не отримував. Ніяких розпоряджень з приводу цього я не отримував станом на зараз (вечір 5 січня – ред.)» і хреститься, щоб підкреслити правдивість своїх слів.

В УПЦ МП намір Епіфанія провести богослужіння 7 січня в Успенському соборі на території Лаври назвали «спробою силового захоплення… собору шляхом шантажу та введення в інформаційну оману суспільства».

УПЦ МП також звинуватила усі ЗМІ, які опублікували заяву з офіційного сайту ПЦУ, у тому, що вони нібито не перевірили цю інформацію, а «натомість наповнили інформаційний простір черговим фейком від «ПЦУ»».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий