Вандали розгромили національний дендропарк «Софіївка» в Умані

В Умані Черкаської області в національному дендропарку «Софіївка» вандали вночі влаштували погром. Вони відбили голову у погруддя Аристотеля, кинули в озеро 80-кг вазу, що стояла біля колонади, перевернули все лавки та урни для сміття на центральній алеї парку. Про це 28 лютого повідомила прес-секретар поліції Умані Леся Усенко.




Новину передає «Преса України».


Поліція Умані дізналася про те, що трапилося із соцмереж, після чого відразу виїхала на місце події. Варто зазначити, що заяви про напад та погром невідомих від керівництва дендропарку у поліцію не надходило. «Розпочато перевірку за даним фактом. Сума збитку встановлюється. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за частиною першою статті 296 — хуліганство», — повідомили у відомстві.

Національний дендрологічний парк «Софіївка», який розташований в північній частині Умані Черкаської області України, називають одним із семи чудес України. Тут представлено садово-паркове мистецтво кінця XVIII — початку XIX століття. Заснований він був у 1796 році власником міста Умань графом Станіславом Потоцьким на честь його дружини Софії.



Нагадаємо, що в ніч на 23 лютого в місті Бартошице, розташованому у північно-східній частині Польщі, біля греко-кафолической церкви, невідомі повалили дерев’яний хрест, встановлений два роки тому. Його поставили на честь активістів Євромайдану, загиблих тоді у протистоянні в центрі Києва. Про це повідомив місцевий священик Юлій Кравецкий.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий