Важка перемога, але до Євро-2016 готуємось на позитиві. 6 головних висновків матчу Україна — Кіпр

Підводимо підсумки товариського матчу Україна — Кіпр, що відбувся в Одесі.




1. Перемоги могло й не бути


Перший тайм товариського матчу в Одесі практично всіх вболівальників збірної України, мабуть, ствердив у думці, що перемога «синьо-жовтим» гарантована. «Мабуть», тому що все ж був тривожний дзвіночок у першій половині гри, коли помилка Шевчука при створенні офсайду ледве не коштувала нам пропущеного голу. Врятував Денис Бойко.

бойко



В грі Денис Бойко

Збірна України ж весь час розхитувала оборону гостей, мала 100%-й шанс забити, але схибив Тарас Степаненко. На щастя, той же Тарас, і знову таки, при участі Романа Зозулі відкрив рахунок.

Гол під занавіс першого тайму збільшив впевненість в нашій перевазі над суперником. Але кінцівка матчу була вже не такою райдужною. Два гольових моменти Кіпра могли завадити перемозі збірної України. Не хочеться вішати всіх собак на дебютанта «синьо-жовтих», однак моменти у гостей були через помилки Артема Путівцева.

2. Зіграли 5 дебютантів збірної України, дебютував Андрій Шевченко

Вчора в Одесі відбувся вечір дебютів. На тренерській лаві перший матч в житті провів Андрій Шевченко, а в якості гравців за головну команду країни дебютували одразу 5 гравців. В основі вийшовАртем Путівцев, на заміну — Віктор Коваленко, Іван Петряк, Максим Малишев та Микита Каменюка.

Приємний момент в житті хлопців. Вітаємо!

путівцев

В боротьбі дебютант — Артем Путівцев

3. В Україні є талановита молодь

Мабуть, вже пройшли часи, коли тренери збірної України могли нарікати на недостатність кадрів, що приходить з молодіжного футболу. Кадри є, і вони можуть гідно замінити ветеранів. Тимощуку, Ротаню, Шевчуку вже далеко за 30, і скоро настане час давати шлях молодим.

З позицією лівого захисника трохи гірше, але плеяда гравців середньої лінії вражає. На підходіКоваленко, Малишев, Петряк, Маліновський.

коваленко

Віктор Коваленко

4. Є ким замінити «політичних» легіонерів

Не буду знову розпочинати тему доцільності виклику українців з чемпіонату Росії. Кардинально різні думки авторів «Футбол 24» з цього приводу ви можете почитати тут і тут. Наразі відсутність гравців з РФПЛ — факт.

І чи можна сказати, що не вистачає гравців, щоб замінити цих легіонерів? Думаю, навряд чи. В нападі єРоман Зозуля та Артем Кравець, про середину поля говорили вище (і це не кажучи про відсутнього через травму Сергія Рибалку).

кравець

Не буде критичною і втрата Пилявського. Якби не останні 10 хвилин матчу з Кіпром, то в претенденти в заявку збірної на Євро-2016 можна було сміливо зараховувати Артема Путівцева як дублера Ракицького на позиції лівого центрального захисника (перший пас у Артема з лівої ноги також досить солідний, в чому була змога переконатись в грі з кіпріотами).

Через невпевнений виступ Артема в кінці матчу, можливо, тренерський штаб почне шукати й інші варіанти. Хоча ще раз наголошу — Путівцев заслужив шанс поборотись за місце в заявці!

5. Україна здобула 100-ту перемогу в історії

Гра з Кіпром стала історичною для збірної України. Перемога стала для нас 100-ю за часи Незалежності в 226 матчах. Також на рахунку «синьо-жовтих» 65 нічиїх та 61 поразка. Гол Степаненка став 311-м, пропустила Україна 219 голів.

6. Але головне — перемога!

Незважаючи на питання до змісту гри збірної України, найголовніше, мабуть, це настрій підопічних Михайла Фоменка. Яка б не була перемога, вона надасть гравцям позитивних емоцій. Спочатку — у грі з Уельсом, а потім і перед фінальною підготовкою до Євро-2016.

Олександр Гапоненко, Футбол 24

Источник: Футбол 24
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий