Ви окупанти: як в Грузії відносяться до подій на Донбасі

Ви окупанти: як в Грузії відносяться до подій на Донбасі

Про те, як у Грузії переймаються через те, що відбувається на Донбасі, українська журналістка дізналася на особистому досвіді, коли в місті Кутаїсі на неї налетіла літня жінка, прийнявши за росіянку.




Як розповіла Євгенія Подібна на своїй сторінці в Facebook, вона прийшла на ринок купити спецій, коли до неї підбігла старенька й махаючи перед носом кулачками, почала кричати ламаною російською: «Твой Путин — убийца. Надо Путина убить, вы — окуупанты, вы — убийцы. Убить надо твоего Путина». Жінка заспокойся лише тоді, коли Євгенія сказала, що приїхала з України.


Зображення на будівлі у місті Кутаїсі, Грузія. Джерело: сторінка Facebook Євгенії Подобної



«Ринок. Купую нашвидкоруч спеції, бо пора збиратися в дорогу. Підходить бабуся, старенька, і, махаючи в мене перед носом кулачками, верещить ламаною російською: «Твой Путин – убийца. Надо Путина убить, вы – оккупанты, вы – убийцы. Убить надо твоего Путина». На крик прибігають мої друзі, грузинською щось кричить продавець, який пакує вже мою аджику», – написала Подобна.

Вона зазначила, що жінка заспокоїлась лише тоді, коли дізналася, що журналістка саме з України.

«Я не россиянка, а из Украины..» – тихенько так відповідаю. Бабуся змінюється в лиці. Обнімає мене, і зі словами «Украина, Украина, дай» піднімає кулак угору і чимчикує далі, лишивши мене серед ряду з роззявленим від подиву ротом..» – розповіла Подобна.

Журналістка розповіла, що грузини висловлюють колосальну підтримку українцям.

За її словами, через це в неї склалося враження, ніби там  війною на Донбасі цікавляться більше, ніж у самій Україні.

«Кілька разів казали, що пишаються співвітчизниками, які пішли воювати за нас. Мадлоба, Грузіє!» – підсумувала Подобна.

 

 svitua.org 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий