Відставки не буде — Супрун

Відставки не буде — Супрун

В. о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявляє, що її відставки не буде.




Про це вона сказала в інтерв’ю LB.ua


«Вони (нардепи, які писали постанову про відставку. — Gazeta.ua) бачать, що медична реформа стартує, що ми успішні. Ці політичні атаки завжди відбуваються саме в той момент, який є дуже важливим для втілення медичної реформи.

…Зі мною говорили народні депутати від «Самопомочі», «Народного фронту», від БПП поодинокі депутати, я почула від них підтримку», — каже керівник МОЗ.



Пропонуємо найцікавіші цитати.

Спокійно йдемо вперед

«Я і моя команда відчуваємо повну підтримку від прем’єр-міністра та інших наших колег у Кабміні. Сьогодні спілкувалася з прем’єром, обговорювали медичну реформу, як вона проходить, скільки пацієнтів вже записалося до своїх лікарів. Ми спокійно працюємо і йдемо вперед»

Реформу треба довести до кінця

«За 26 років незалежності в України були 22 міністри охорони здоров’я. В середньому — 11 місяців кожен, найдовше, здається, три роки. Це замало часу, щоб провести якусь реформу. Потрібно, щоб на місці була команда, яка не лише розпочала реформу, але й буде її розвивати, доведе до кінця»

Соромно

«Мені соромно, що в моїй країні існує така система, як зараз. Я знаю, якою вона могла б бути, бо проживала в інших країнах. Можемо змінити систему. Чи буду я міністром, чи виконуючою обов’язки міністра, дайте мені шанс і авторитет, щоб разом з командою змогли впровадити ці зміни»

4 роки

«Потрібні три-чотири роки, щоб завершити реформу системи фінансування. Створили Національну службу здоров’я. З 2 квітня стартувала кампанія «Лікар для кожної сім’ї» — пацієнти обирають свого лікаря та підписують з ним декларацію.

Наступний крок — з 1 липня інакше оплачуватимемо надані медичні послуги на первинній ланці. В тих громадах, де всі заклади підключаться до електронної системи охорони здоров’я та завершать автономізацію. За липень лікар на первинці отримає вже іншу зарплату — яка залежатиме від того, скільки пацієнтів обрало його своїм лікарем. А пацієнти побачать, що лікарі за них конкурують, що нема черг, що ніхто не намагається їх відфутболити»

Страховка в США

«Була співвласником клініки. Мала страхувати своє життя, бо якби я померла, то моя клініка б втратила 50 відсотків свого керівництва. Частину грошей отримав би мій чоловік, а частину — клініка, щоб вона могла і далі працювати.

Коли вже продала свою частину, страховка залишилась. Чому б і надалі не страхувати своє життя? Щороку я сплачую майже 1300 долларів»

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий