«Війна прийде в кожен дім»: у Росії закликали до масових акцій протесту через оголошену Путіним часткову мобілізацію

«Війна прийде в кожен дім»: у Росії закликали до масових акцій протесту через оголошену Путіним часткову мобілізацію

Оголошена президентом РФ Володимиром Путіним часткова мобілізація викликала невдоволення росіян і, можливо, навіть певні протестні настрої. Так, рух «Весна» оголосив протести, закликавши в середу, 21 вересня, о 19:00 за місцевим часом виходити в центри усіх російських міст.




Активісти назвали мобілізацію «могилізацією«, зазначивши, що тепер війна безпосередньо торкнеться кожної російської родини. Про це повідомляється в Telegram-каналі руху.


«Акція протесту – це лише початок. Ми впевнені, що рішення про могилізацію може стати кінцем для цієї влади. Зараз країні потрібно виходити. Все в наших руках!» – заявили у «Весні».

Там зазначили, що «тисячі батьків, братів і чоловіків будуть кинуті в м’ясорубкуи війни». «За що вони помиратимуть? За що матері та діти проливатимуть сльози? За палац Путіна?» – запитали активісти.



Наголошується, що раніше у Кремлі запевняли, ніби «воюють лише «професіонали» й вони переможуть».

«З’ясувалося, що не перемагають – і на фронт стали набирати в’язнів. А тепер оголошено мобілізацію. Значить, становище вкрай важке. Війна більше не «десь там» – вона прийшла в нашу країну, наші будинки, за нашими рідними. І вони повинні гинути, щоб виправити помилки путінського режиму, який призвів Росію до жахливої бійні, ізоляції та злиднів», – сказано в повідомленні.

Путін під час звернення до народу, показаного 21 вересня

Організатори акцій протесту також вказали на те, що політики так і залишаться у своїх теплих кріслах, живими та здоровими, а воюватиме простий народ.

«Ми вважаємо, що це їх потрібно мобілізувати й відправити в Україну – нехай самі гинуть за свої хворі фантазії, а не відправляють на смерть звичайних хлопців», – заявили у «Весні».

Там уточнили, що місця проведення акцій у Москві й Санкт-Петербурзі оголосять уже незабаром.

Мобілізацію в РФ назвали могилізацією
''Війна прийде в кожен дім'': у Росії закликали до масових акцій протесту через оголошену Путіним часткову мобілізацію
''Війна прийде в кожен дім'': у Росії закликали до масових акцій протесту через оголошену Путіним часткову мобілізацію

Нагадаємо: президент Російської Федерації оголосив часткову мобілізацію у своїй країні, яка стартує вже з 21 вересня. Влада країни-агресорки хоче призвати близько 300 000 осіб.

Також Путін знову озвучив цілі «спецоперації». Вони нібито залишаються незмінними: «ЛНР» «звільнено» повністю, «ДНР» – частково.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий