Військова катастрофа. Геращенко ініціював відставку глави Генштабу ЗСУ через вибухи в Калинівці

Військова катастрофа. Геращенко ініціював відставку глави Генштабу ЗСУ через вибухи в Калинівці

У середу, 27 вересня, народний депутат Антон Геращенко запропонував відправити у відставку главу Генштабу ЗСУ Віктора Муженко та його заступника після вибухів боєприпасів в Калинівці.




За його словами вибухи боєприпасів — це військова катастрофа, відповідальність за яку повинен понести не «фунт» і не «стрілочник», а Глава Генерального Штабу ЗСУ Віктор Муженко та його заступник, які відповідають за збереження військових складів.


«Виступаю з пропозицією до Комітету з питань національної безпеки і оборони на найближчому засіданні розглянути питання про звернення до Верховного Головнокомандувача Президента України Петра Порошенка з пропозицією відправити у відставку Голову Генерального штабу Віктора Муженка та його заступника, відповідального за збереження і безпеку військових складів», — написав Геращенко в Facebook.

Він зазначив, що тисячі тонн боєприпасів могли бути використані для навчання і підвищення боєздатності армії.



«Вони могли бути обвалені на голову ворога і використані для захисту нашої країни від агресора», — заявив депутат.

Нагадаємо, увечері 26 вересня в вінницькому місті Калинівка почалася пожежа на арсеналі з боєприпасами. По тривозі були підняті всі екстрені служби, а також поліцейські Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей. Евакуювали близько 30 тисяч жителів найближчих населених пунктів.

НВ

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий